Tekst objavljen: 10.12.2018 15:12        


Sindikat "Nezavisnost" Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) Beograd saopštio je da Srbiji trenutno nedostaje više od 6.000 profesionalnih vozača.

GSP-u fali 600 radnika, počnite da rešavate

Kako navode, samo u GSP-u nedostaje između 200 i 300 vozača i još toliko radnika u održavanju vozila.

Taj sindikat je zahtevao da menadžment preduzeća i gradske vlasti počnu da rešavaju problem beogradskog prevoza regulisanjem i utvrđivanjem realnog broja zaposlenih, visine zarada, uslova rada prilagođavanjem reda vožnje potrebama građana i "vraćanjem naplata karata u GSP".

"Sva druga 'rešenja' i favorizovanje privatnih prevoznika konstantnim upumpavanjem novca na njihove račune, gde recimo svakog dana iz gradske kase od 21,8 miliona dinara (i to je novac koji se privatnim prvoznicima isplaćuje samo za pređenu kilometražu, mimo novca koji dobijaju po drugim osnovama) još će produbiti krizu koju će nažalost najviše osetiti naši sugrađani", navodi se u saopštenju "Nezavisnosti".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prema saopštenju, odlazak profesionalnih vozača u inostranstvo u potrazi za boljim uslovima rada može da izazove "ozbiljnu destabilizaciju" javnog i drumskog prevoza u državi.

"Odlazak kvalifikovanih vozača sa iskustvom i praznina koja ostaje dodatno će se produbljivati u vremenu pred nama, jer ne postoji nikakva strategija kroz obrazovni sistem za školovanje đaka za vozače kroz odgovarajuće smerove saobraćajnih škola", upozorio je taj sindikat.

2 komentara

  1. User image
    mika 10.12.2018 21:01

    Partijski direktori i dalje kradu pare, naplata karata nece doneti veci profit GSPu vec direktorima. Ja proverih kako se postaje vozac tramvaja i imadoh sta da vidim: cena kursa 1000 evra. I sad jos kukaju, neka plati GSP narodu za E kategoriju i za tramvaj, zasto ljudi sami placaju? Pa jos moras da platis 1000 evra...

  2. User image
    Mico 11.12.2018 20:50

    Samo 1000 evra plata,stalni radni odnos za redovn
    radno vreme,ne mozete ni vi traziti skolovane vozace,ovi sto grade/zidari,tesari,armiraci/ i te struke koje se masovno traze,CEKATI DA VAM SE TAKVI OSPOSOBLJENI LJUDI,JAVE DA RADE I VI IM
    DATE 300 EURA PLATU.PROSLO VREME,ZABORAVITE TA VREMENA.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gradski saobraćaj GSP Beograd vozači autobusi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana