Tekst objavljen: 25.08.2023 15:15        


U Rusiji je imao sedam pivara i 1.800 zaposlenih, a svoje troškove odlaska procenjuje na 300 miliona evra

"Hajneken" napušta Rusiju, prodali pivare za jedan evro


Holandski proizvođač piva Hajneken saopštio je danas da je napustio Rusiju iprodao svoje pivare u ovoj zemlji za simboličan jedan evro.

Kako prenosi holandski javni servis NOS, kupac je ruska industrijska grupa Arnest, koja se obavezala da će oko 100 miliona evra korporatovnog duga Hajnekena otplaćivati u ratama.

Hajneken, koji je u Rusiji imao sedam pivara i 1.800 zaposlenih, procenjuje svoje troškove odlaska sa ruskog tržišta na 300 miliona evra. Svi proizvodi brenda Hajneken su već povučeni sa ruskog tržišta 2022. godine, a proizvodnja i prodaja Amstela će biti ugašena u narednih šest meseci.

Hajneken neće pružati nikakvu dalju podršku brendu niti primati prihode, tantijeme ili druge naknade od Rusije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


- Povlačenje sa ruskog tržišta je trajalo mnogo duže nego što se prvobitno očekivalo, ali ova transakcija je obezbedila budućnost naših zaposlenih u Rusiji i omogućila nam da na odgovoran način napustimo ovu zemlju - izjavio je šef Hajnekena Dolf van den Brink.

Kompanija Hajneken je bila prisutna u Rusiji oko 20 godina,ali ovo tržište nije bilo previše profitabilno za holandskog proizvođača piva. U ugovoru se ne pominje mogućnost povratnog otkupa, iz čega proizilazi da se Hajneken neće vraćati u Rusiju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sankcije rusiji odlazak iz rusije heineken rusija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana