Tekst objavljen: 04.09.2013 12:30        


Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Beograd ističe da su informacije o navodnom „gašenju Hypo Alpe Adria banke“ prema odluci Evropske komisije, a koje su objavljene u pojedinim medijima – potpuno neistinite, saopšteno je iz kompanije.

Hypo banka: Informacije o gašenju su neistinite

Hypo Alpe Adria banka u Srbiji, kao i ostale članice Hypo Alpe Adria grupe nastavljaju poslovanje u skladu sa aktuelnim planovima i ne postoji nikakva neizvesnost u pogledu daljeg razvoja. Takođe, proces reprivatizacije banke se u potpunosti odvija u skladu sa koracima koji su već realizovani i koji su predviđeni za period od naredne dve godine, navodi se u saopštenju.

Odlukom Evropske komisije samo su potvrđene mogućnosti daljeg poslovnog razvoja, kako Hypo Alpe Adira grupe u celini, tako i svake njene članice. Istom odlukom odobren je i plan reorganizacije u okviru koga je predviđeno da članice Hypo Alpe Adria grupacije koje posluju u regionu jugoistočne Evrope dobiju novog vlasnika do kraja 2015. godine.

Strateškim pristupom i unapređenjem proizvoda i usluga, Hypo Alpe Adria grupa će nastojati da održi stabilno poslovanje i pronađe najadekvatnijeg novog vlasnika za poslovnice u jugoistočnoj Evropi, tokom naredne dve godine, navodi se u saopštenju banke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana