Zvanični kurs Evra za dan 13.05.21. :: 117.5697 rsd
Tekst objavljen: 13.10.2020 11:55        


Za sada turističke agencije i dalje ne prodaju aranžmane jer im od 1. oktobra osiguravajuće kuće nisu produžile ugovore, ali bi to ove nedelje moglo da se promeni

I dalje ne mogu da se prodaju turistički aranžmani

Ministar turizma Rasim Ljajić je u petak najavio da su Triglav osiguranje, Globos i Dunav osiguranje izrazile spremnost da nastave sa izdavanjem polisa osiguranja turističkim agencijama, kako bi one mogle da obezbede licence za normalno poslovanje.

Ljajić je rekao da su imali konstruktivan razgovor i da su osiguravajuće kuće najavile da će nastaviti sa izdavanjem polisa osiguranja onim agencijama koje te uslove budu ispunjavale.

Agencije juče još nisu znale kakve će im uslove kompanije koje se bave osiguranjem ponuditi.

„Još ne znamo detalje, najavljeno jeste i mi smo se čuli sa tim osiguravajućim kućama, ali i druge su blizu toga da donesu odluku da li žele da nastave da rade sa nama. Još ne znamo ni kakvi će biti uslovi, tako da je dosta nepoznanica“, kaže za Danas predsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

On kaže da su osiguravači rekli da su spremni, ali da treba da se vidi pod kojim uslovima.

„Pričamo i sa ostalima osiguravačima i oni razmišljaju da produže ugovore do tri meseca, ali znaćemo više narednih dana“, napominje Seničić.Turističke agencije trenutno ne prodaju aranžmane, što znači da u jednoj agenciji isti čovek ne može da kupi i kartu i hotel.

Prodaja celog aranžmana koji nisu pokriveni polisom osiguranja je zato nezakonita. Ono što agencije trenutno mogu jeste da rade predrezervacije. Produženjem ugovora sa osiguravajućim kućama bar za tri meseca omogućilo bi turističkim agencijama, kako je to rekao Seničić, da prevaziđu trenutni problem, a kada bude formirana vlada onda bi svi zajedno „pokušali da nađu model koji bi od januara bio prihvatljiv za najveći broj agencija“.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
turizam licence za turističke agencije turističke agencije rasim ljajić Aleksandar Seničić YUTA

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana