Tekst objavljen: 25.11.2020 11:55        


Budžetom za 2021. godinu, Vlada Srbije predvidela je izdvajanje 500 miliona dinara za novu akciju subvencionisanog odmora u Srbiji

I naredne godine 100 hiljada vaučera za letovanje u Srbiji PalićTo znači da će osnovna kvota koja će biti ponuđena građanima tokom naredne godine iznositi 100.000 vaučera, u vrednosti od po 5.000 dinara, objavilo je danas Udruženje "Moja Srbija".

"Veoma je bitno da u vreme pandemije, kada su onemogućena putovanja van naših granica, stanovništvu olakšamo planiranje odmora u Srbiji. Psihološki pritisak koji građani trpe zbog zdravstvene opasnosti i ograničenog rada i kretanja, zahteva relaksaciju i opuštanje, koje je u ovoj situaciji moguće organizovati samo u našoj zemlji", izjavio je predstavnik udruženja "Moja Srbija" Milan Ristić.

Dodao je da će i posle pandemije biti potrebno da se nastavi sa ovom akcijom."Mnogi naši hotelijeri i ugostitelji su na osnovu uvećane potražnje podigli kredite i investirali u proširenje i unapređenje svojih smeštajnih kapaciteta, pa će biti neophodno da ih podržimo i kada opasnost od korone prođe", kazao je on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Iz Udruženja "Moja Srbija", ocenili su da se akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji tokom prethodnih pet godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi, jer domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta, a uvećani prihodi od domaćih turista neminovno dovode i do povećanja nivoa investicija u turističku infrastrukturu.

Podseća se i da je zbog krizne situacije, prouzrokovane pandemijom korona virusa, odnosno odluke Vlade Srbije da u opticaj pusti 560.000 vaučera, ove godine postignut rekord u broju korisnika ove subvencije.

"Pozivamo sve ugostitelje, koji nameravaju da se uključe u akciju tokom naredne godine, da što pre udju u proceduru prijave na Listu ugostitelja koji primaju vaučere, koju vodi Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, jer na osnovu iskustava iz prethodnih akcija, očekujemo da će osnovna kvota vaučera biti potrošena u veoma kratkom vremenskom periodu", rekao je Ristić.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
turistički vaučeri besplatni vaučeri domaći turizam moja srbija milan ristić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana