Tekst objavljen: 07.03.2019 15:26        


Imate više posla nego što stižete da obavite. Postavili ste prioritete. Napravili plan. Delegirali deo posla. Pokušali da se fokusirate. Kako da onda budete efikasniji i da poslovni zadatak obavite dobro za manje vremena? 5 načina da budete efikasniji, prenosi Nedeljnik.

Imate više posla nego što možete da obavite? Evo 5 saveta

1. Razjasnite šta se tačno očekuje od vas:

Možda ne morate da odmah predate gotov projekat, već bi bio dovoljan plan ili početna skica. Pitajte šta se tačno u određenom trenutku traži od vas.

2.Koristite već postojeći materijal:

Kad god možete — copy, paste, edit. Izborite se sa potrebom da sve radite skroz iz početka. Najbolji govornici stalno iznova pričaju iste stvari, jer vežbom se stiže do savršenstva.

3.Napravite obrasce:

Za rutinske stvari napravite obrazac. On može biti vrlo koristan za nedeljne izveštaje, prezentacije ili raspored sastanaka.

4.Razgovarajte:

Kada vam šef ili menadžer daju zadatak da istražite određenu temu, umesto da napravite formalnu prezentaciju, pokušajte da zapišete beleške i razgovarate sa njim o podacima koje ste prikupili. Verbalno deljenje moglo bi da vam uštedi vreme, a to je ujedno i efikasniji način da iskomunicirate apstraktne koncepte.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

5.Vremenski ograničite posao:

Unapred odredite koliko ćete vremena potrošiti na određeni zadatak i zatim se držite toga. Na primer, ukoliko imate naviku da preopširno istražujete o temi, ograničite se na sat vremena ili dva. Ovaj način rada, poznat kao time-boxing, ne garantuje vam da ćete u datom roku završiti posao, ali pomaže da se fokusirate.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
posao savet biznis plan

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana