Tekst objavljen: 26.11.2021 14:15        


Indija planira da zabrani sve osim nekoliko privatnih kriptovaluta nakon što je vlada u utorak objavila da uvodi novi zakon o finansijskoj regulativi

Indija će zabraniti sve kriptovalute osim svoje


Nacrt Zakona o kriptovaluti i regulaciji službene digitalne valute stvoriće olakšavajući okvir za zvaničnu digitalnu valutu koju će izdati Banka rezervi Indije i zabraniće sve privatne kriptovalute, kao što su bitkoin i itirijum.

Ovog meseca, indijski premijer Narendra Modi rekao je da sve demokratske nacije moraju raditi zajedno kako bi osigurale da kriptovaluta "ne završi u pogrešnim rukama".

Ranije ove godine, vlada je razmatrala kriminalizovanje posedovanja, izdavanja, rudarenja, trgovanja i prenosa kripto imovine.

Modi je nedavno predsedavao sastankom na kom se razgovaralo o budućnosti kriptovaluta, usred zabrinutosti da bi neregulisana tržišta kriptovaluta mogla postati put za pranje novca i finansiranje terorizma.

Nova pravila će takođe verovatno obeshrabriti marketing i oglašavanje kriptovaluta, kako bi "otupeli" njihovu privlačnost za maloprodajne investitore.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Visoki vladin zvaničnik rekao je da je plan da se na kraju zabrani privatna kripto-aktiva dok se utire put za novu digitalnu valutu Centralne banke (CBDC).

Rezervna banka Indije, koja je izrazila "ozbiljnu zabrinutost" oko privatnih kriptovaluta, trebalo bi da pokrene svoj CBDC do decembra.

Zvanični podaci nisu dostupni, ali industrijske procene pokazuju da u Indiji ima 15-20 miliona kripto investitora, sa ukupnim ulaganjima od oko 4,77 milijardi evra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
indija kriptovalute zabrana kriptovaluta bitkoin ethereum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana