Tekst objavljen: 29.05.2021 16:00        


Instagram je tokom protekle nedelje obavestio javnost da priprema novu metriku koja će im omogućiti lakši uvid u ključne podatke koji im mogu pomoći da bolje monetizuju svoj video sadržaj

Instagram uvodi novu metriku - kako će to uticati na privrednike i marketing?

Kako je saopšteno, Instagram će korisnicima koji objavljuju kratke video snimke, tzv. "Reels", kroz funkciju "Instagram Insights" pružiti pristup novim podacima kao što su broj pregleda, broj korisnika do kojih je dosegao nalog autora sadržaja (reach), lajkovi, komentari, deljenja, i deljenja za rilove.

Što se tiče metrike za video snimke koji se emituju uživo, "Insights" će prikazivati nove funkcije kao što su ukupan rič sadržaja, pik pregleda konkurenata, šer i broj komentara.

Istovremeno, Instagram će svojim korisnicima pružati mnogo detaljnije podate o važnim analitičkim funkcijama riču i distribuciji sadržaja na mreži.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ovo međutim nije kraj novitetima. Kako saznaje portal "Biznis insajder", Instagram trenutno, u okviru svog unutrašnjeg sistema testira metodu direktnog plaćanja za kratke video sadržaje, odnosno rilove. Kreator mobilnih aplikacija Alesandro Paluci objavio je na Tviteru da je cilj nove funkcije da se korisnicima koji kreiraju zanimljiv sadržaj pruži više šansi za monetizaciju.

Ljudima koji se bave marketingom i kompanijama posebno će biti interesantna funkcija riča, jer su ti podaci ključni za razumevanje ciljne publike. Do koga dolazi sadržaj, šta ljudi vole i šta ih privlači od sada će biti dostupniji za mnogo sadržajniju analizu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
nova metrika društvene mreže instagram privreda marketing

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana