Tekst objavljen: 24.09.2015 14:16        


Rast prodaje na domaćim internet portalima u 2014. godini porastao je za 170 procenata, u odnosu na 2013. godinu. 

It tržište u ekspanziji zbog razvoja i izvoza softvera

Tokom 2014. godine obavljeno je ukupno 503.687 elektronskih transakcija, u poređenju sa 2013. godinom kada je obavljeno 186.701 transakcija, izjavio je Branislav Popović predstavnik kompanije Asseco SEE, regionalnog lidera i jedna od najvećih IT kompanija u Evropi, na konferenciji „Elektronska trgovina i povećanje izvoza roba i usluga“ u organizaciji Danas Conference Centra.

„Rast prodaje na domaćim internet portalima u 2014. godini porastao je za 170 procenata, što može da se posmatra iz ugla niske polazne tačke, ali može da se smatra pokazateljem ozbiljnog rasta domaće elektronske trgovine. Razvoj i izvoz softvera potencijal su srpskog tržišta. Kompanija Asseco SEE vodeći je provajder IT servisa, a izvoz Asseco softvera i IT servisa iz Srbije u 2014. godini iznosio je 20 odsto ukupnog prometa kompanije“ izjavio je Branislav Popović, direktor prodaje, Asseco SEE. 

Vrednost IT tržišta u Srbiji u 2014. godini iznosila je 147.56 miliona američkih dolara, uz zabeležen rast od 9,6 odsto. U 2015. godini predviđen je rast IT tržišta od 8,9 odsto, rezultati su istraživanja IT tržišta u Srbiji koje je sprovela svetska firma za istraživanje tržišta International Data Corporation (IDC).

Na konferenciji „Elektronska trgovina i povećanje izvoza roba i usluga“ održanoj danas u organizaciji Danas Conference Centra, učestvovali su stručnjaci iz Narodne banke Srbije (NBS), Privredne komore Srbije (PKS) i kompanije Asseco SEE. Tema konferencije bila je uloga elektronske trgovine u Srbiji i njen uticaj na izvoz roba i usluga iz Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
razvoj softvera tržište internet elektronska trgovina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana