Tekst objavljen: 16.04.2015 10:23        


Ambasada Italije u Beogradu, Privredna komora Srbije i Nacionalna agencija za regionalni razvoj predstaviće danas program "Kredit za pomoć malim i srednjim preduzećima preko domaćeg bankarskog sektora i podršku lokalnom razvoju kroz javna komunalna preduzeća", koji finansira Republika Italija.

Italijanska kreditna pomoć za mala i srednja preduzeća

Nova kreditna linija daje još povoljnije uslove u odnosu na uspešno realizovanu prvu kreditnu liniju, vrednu 33,25 miliona evra, koju je koristilo više od 160 malih i srednjih preduzeća, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Vlada Italije ovoga puta odobrila je kreditnu liniju od 30 miliona evra za podršku mikro, malim i srednjim preduzećima i javnim komunalnim preduzećima, koja je među najpovoljnijima na srpskom tržištu.
Sredstva kredita se odobravaju po efektivnoj kamatnoj stopi koja iznosi do 4,35 odsto na period do osam godina uz period počeka kredita do dve godine.

Krediti, međutim, imaju klauzulu da najmanje 70 odsto sredstava koja pojedinac dobije, mora da se iskoristi za nabavku opreme, rezervnih delova, tehnologije i industrijskih licenci italijanskog porekla, dok preostalih 30 odsto može da se koristi za pokrivanje troškova u zemlji - obrtnih sredstava i robe neophodne za realizaciju projekta.

Prezentacija programa "Kredit za pomoć malim i srednjim preduzećima preko domaćeg bankarskog sektora i podršku lokalnom razvoju kroz javna komunalna preduzeća", održaće se u prostorijama PKS.
Kreditnu liniju će predstaviti ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco, državni sekretar u Ministarstvu privrede Miloš Petrović i potpredsednik PKS Nemanja Žugić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kreditna pomoć Kredit za pomoć malim i srednjim pr Ambasada Italije mala i srednja preduzeća Italija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana