Tekst objavljen: 01.09.2016 14:09        


Addiko banka je imenovala Ivana Radojčića za novog predsednika Izvršnog odbora Addiko banke u Srbiji.Ivan Radojčić preuzima ovu funkciju nakon uspešne karijere na rukovodećim pozicijama u oblasti bankarstva i finansija u zemlji i inostranstvu.

Ivan Radojčić predsednik Izvršnog odbora Addiko banke

Na poziciju predsednika IO Addiko banke Ivan Radojčić dolazi u veoma dinamičnom trenutku, kada banka sa novim imenom i velikom energijom razvija novi model poslovanja. Proteklih pet godina, Ivan Radojčić je u OTP banci, kao član Izvršnog odbora, bio odgovoran za korporativne klijente, mala i srednja preduzeća i stanovništvo, ujedno vršeći dužnost zamenika predsednika Izvršnog odbora. Prethodno je bio zaposlen u kompaniji AXA osiguranje Srbija, UniCredit banci u Srbiji i inostranstvu. Veliko iskustvo novog predsednika IO u poslovima sa stanovništvom, radu sa korporativnim klijentima i MSP biće dragoceni u razvoju koncepta praktičnog bankarstva koji Addiko banka uvodi na tržište.

„Sa novom vizijom banke, da su najbolje stvari zaista najjednostavnije, mogu potpuno da se poistovetim. Cilj menadžmenta u narednom periodu biće upravo to – na veoma razumljiv i jednostavan način pružiti klijentima finansijske usluge koje u potpunosti odgovaraju njihovim potrebama. Preuzimanje funkcije u momentu kada banka uvodi potpuno nov koncept bankarstva i drugačiju poslovnu strategiju predstavlja svojevrstan izazov u mojoj karijeri. Trudiću se da pružim dodatnu snagu u realizaciji ciljeva i jačanju pozicije Addiko banke na tržištu“, izjavio je Ivan Radojčić, predsednik IO Addiko banke.

Dolazak novog predsednika Izvršnog odbora vremenski se poklapa sa značajnim promenama u okviru naše poslovne politike koje su usmerene ka unapređenju poslovanja na svim poljima. Verujemo da će Ivan Radojčić svojim znanjem i entuzijazmom na pravi način voditi banku u Srbiji koja za nas predstavlja jedno od najvećih tržišta. Naš krajnji cilj je da budemo jedna od prvih pet bankarskih grupacija u regionu“, rekao je Ulrih Kising, predsednik Izvršnog odbora Addiko Bank AG.

Addiko banka izražava veliku zahvalnost dosadašnjem predsedniku Izvršnog odbora Zoranu Vojnoviću koji je niz godina bio na čelu banke i u prethodnom periodu veoma uspešno podržao proces reprivatizacije, a potom i rebrendiranja.

Addiko banka je novi brend pod kojim bivša Hypo Group Alpe Adria AG posluje od 11. jula u Srbiji i na ostalim tržištima u regionu. Identitet novog brenda odražava novu poslovnu strategiju banke, njenu jedinstvenu poziciju, ali pre svega posvećenost unapređenjima i promeni koncepta bankarstva za koji se banka zalaže, a to je praktično bankarstvo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Addiko banka banka Ivan Radojčić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana