Tekst objavljen: 15.09.2016 15:12        


Britansko-ruski konzorcijum Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije ispunjava uslove i kriterijume postupka za privatizaciju Galenike, utvrdila je Komisija za sprovođenje postupka strateškog partnerstva za Galeniku, saopštilo je danas Ministarstvo privrede. 

Jedna validna ponuda za Galeniku

Konzorcijum je, kako se navodi, ponudio 7.000.000 evra za 25 odsto kapitala u Galenici, ne manji broj zaposlenih od 700 i obavezuje se da obezbedi da 50 odsto kupoprodajne cene pripadne Republici Srbiji i Akcionarskom fondu prilikom zajedničke prodaje akcija u Subjektu privatizacije sa Strateškim partnerom.

Uredbom o strateškom partnerstvu određeno je da u slučaju da u postupku samo jedan učesnik ispunjava uslove i kriterijume postupka.

Komisija o tome sačinjava izveštaj koji se preko Ministarstva privrede dostavlja vladi.
U skladu sa Uredbom, u narednom periodu vlada će na osnovu izveštaja Komisije doneti odluku da li će se otpočeti pregovori sa Konzorcijumom Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije.

Komisija je utvrdila da ponue ponuđača Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije i EMS S.A. iz Brazila nisu dostavljene u skladu sa uputstvom i nisu usaglašene sa bitnim elementima ugovora o strateškom partnerstvu definisanim Zaključkom Vlade Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Galenika prodaja galenike ponuđači

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana