Tekst objavljen: 23.01.2020 15:50        


Vodafon je postao najnoviji pridruženi član koji je napustio Facebookov projekt digitalne valute Libra

Još jedan gigant napustio Fejsbukov projekat: Šta će biti s librom?

Ova kompanija nastavila je tako egzodus iz Facebookovog projekta stvaranja vlastite kriptovalute, nakon što su Mastercard, Visa, eBay, Stripe, Mercado Paygo i booking.com krenuli prema izlazu prošle godine.

Vodafon je izjavio da, usprkos želji da doprinese proširenju finansijske uključenosti, veruje da će njegovi napori bolje poslužiti koncentrišući se na vlastitu platformu za plaćanja M-Pesa.

Librin šef za politike i komunikaciju, Dante Disparte, kaže: “Iako će se sastav članova Udruženja vremenom menjati, dizajn upravljanja i tehnologije Libre će osigurati da sistem plaćanja Libra ostane elastičan”.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kreirana u junu prošle godine, Libra privlači pažnju regulatora i političara koje zabrinjava narušavanje svetskog finansijskog sistema od kompanije koja upravlja globalnom društvenom mrežom.

Prvobitno je nameravano da Libra bude lansirana u prvoj polovini 2020. godine, ali zabrinutosti koje su se pojavile verovatno će ovaj datum prolongirati.

Facebook se takođe može suočiti s moćnom konkurencijom centralnih banaka koje su se udružile kako bi sprovele vlastito istraživanje o mogućnostima za digitalne valute podržane od centralne banke.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Vodafone fejsbuk kriptovaluta libra fejsbuk

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana