Tekst objavljen: 06.02.2023 14:45        


Nastavlja se talas otpuštanja u IT sektoru

Još jedan IT gigant najavio masovna optuštanja

Dell Technologies Inc (DELL.N) će eliminisati oko 6.650 radnih mesta, ili oko 5% svoje globalne radne snage, povređeno padom potražnje za njenim personalnim računarima, izvestio je u ponedeljak Blumberg njuz.

Kompanija doživljava tržišne uslove koji „nastavljaju da narušavaju sa neizvesnom budućnošću“, napisao je ko-glavni operativni direktor Džef Klark u dopisu zaposlenima, navodi se u izveštaju.

Prethodne mere smanjenja troškova, uključujući pauzu pri zapošljavanju i ograničenja putovanja, više nisu dovoljne, rekao je Klark u memorandumu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Reorganizacije odeljenja i otpuštanje radnih mesta prilika su za povećanje efikasnosti, rekao je portparol kompanije za Blumberg njuz.

Dell nije odmah odgovorio na imejl Rojtersa za komentar.

Kompanije od Microsoft Corp (MSFT.O) do Amazon.com Inc (AMZN.O) i Goldman Sachs Group Inc (GS.N) nedavno su otpustile hiljade radnih mesta kako bi pomogle da prebrode pad potražnje jer se potrošnja potrošača i kompanija smanjuje zbog visoka inflacija i rastuće kamate.

Otpuštanja u Sjedinjenim Državama su u januaru dostigla najviši nivo u više od dve godine, pošto su tehnološke kompanije smanjile radna mesta drugim najvećim tempom u istoriji da bi se pripremile za moguću recesiju, pokazao je izveštaj u četvrtak.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
masovna otpuštanja pad potražnje za računarima dell otpuštanja it sektor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana