Tekst objavljen: 16.04.2023 12:00        


Prva radnja „Jutro“ u okviru nove trgovačke franšize kompanije METRO Cash&Carry Srbija, otvorena je na Divčibarama, a objekat je otvorio pomoćnik ministra unutrašnje i spoljne trgovine Žarko Malinović

„Jutro“ – nova trgovačka franšiza Metro-a u Srbiji

Franšiza „Jutro“ malim i nezavisnim trgovcima širom Srbije nudi priliku za unapređenje poslovanja, a vlasnici radnje na Divčibarama su pridruživanjem dobili podršku METRO-a za modernizaciju objekta u skladu sa svetskim trendovima u maloprodaji, novu opremu, savete za unapređenje celokupnog poslovanja, ponude i asortimana, kao i marketinšku podršku i vidljivost. U planu je da METRO podrži otvaranje više stotina radnji “Jutro” u Srbiji, kroz ulaganje u unapređenje postojećih malih trgovinskih objekata u vrednosti od nekoliko miliona evra u narednim godinama.

„Divčibare se značajno promenilo kao turistička destinacija, a sa današnjim otvaranjem ove radnje promeniće se značajno i kao mesto na kome se obavlja maloprodaja i trgovina“, istakao je pomoćnik ministra za trgovinu, usluge i politiku konkurencije Žarko Malinović i dodao da je posebno važno to što je METRO kao internacionalni lanac konstantno na tržište Srbije donosio novi kvalitet, i što je još važnije uvek je brinuo i slao jasnu poruku da je prilikom trgovine važno da vodimo računa o održivom razvoju. “Želimo da “Jutro” radnje budu sinonim za partnerstvo, rast, modernizaciju i unapređenje poslovanja malih trgovaca u Srbiji, jer smatramo da je izuzetno važno da ovi, najčešće porodični, biznisi nastave da posluju dugoročno uspešno. Svesni smo izazova koje nezavisni trgovci imaju, posebno u manjim sredinama u kojima je razvoj konkurentne trgovine neophodan za potrošače, te ćemo se u narednim godinama posebno posvetiti pružanju podrške, deljenju našeg znanja i internacionalnog iskustva sa trgovcima. Franšiza “Jutro” je primer naše dugoročne veletrgovačke vizije i posvećenosti našim partnerima u Srbiji i zahvalni smo što je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine ovo prepoznalo i potvrdilo prisustvom pomoćnika ministra“, izjavio je André Rinnensland, generalni direktor kompanije METRO Cash&Carry Srbija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

METRO Cash&Carry Srbija deo je METRO Grupe sa sedištem u Nemačkoj (METRO AG), vodećeg veletrgovca hranom koji posluje u 30 zemalja. Kompanija u Srbiji posluje od 2005. godine, zapošljava 1200 ljudi, vodeći je domaći veletrgovac hranom i usmerena je na snabdevanje ugostiteljskog sektora i malih nezavisnih trgovaca. Trgovačke franšize METRO-a pod različitim nazivima postoje i u Rumuniji, Češkoj, Poljskoj i nude asortiman poznatih svetskih brendova, ali i METRO privatnih robnih marki odličnog kvaliteta, namenjenih profesionalnim kupcima: Aro, METRO Chef, Fine Life, Rioba, METRO Premium, METRO Professional, Sigma, Tarrington.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prodavnice jutro Divčibare metro pr sadržaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana