Tekst objavljen: 24.04.2016 17:30        


Bez obzira da li planirate kupovinu stana ili kuće, uređaja za domaćinstvo ili ste poslovan čovek, preduzetnik i proizvođač, izbor odgovarajućeg kredita je često jedini način da svoje planove zaista i ostvarite.

Kako da vas kredit "ne zarobi"?

DONETI PRAVILNU ODLUKU o uslovima pod kojima ćete kredit uzeti, međutim, nikada nije jednostavan posao. Jer tu je važno pronaći onu „sredinu“ između svojih potreba i mogućnosti, kojom ćete biti zadovoljni sve dok pozajmica traje.

NA PRVOM MESTU da bi za jedan kredit kazali da je po našoj meri važno je da uslovi tog kredita odgovaraju dinamici našeg života i što je naročito važno valuti za koju su vezana naša mesečna primanja. Iz tog razloga, preporuka savetnika ProCredit banke je da se uvek trudite da kredit uzmete u istoj valuti u kojoj su i vaša redovna primanja.

PERIOD OTPLATE KREDITA još jedna je od važnih stvari o kojoj treba voditi računa. Od tog perioda će u mnogome zavisiti visina vaše mesečne rate, mogućnost da ih uredno servisirate, ali i ukupan iznos koji ćete na kraju otplatiti.

PREPORUKA PROCREDIT BANKE je da rok otplate uvek birate imajući u vidu koliko dugo ćete koristiti uslugu ili proizvod koje kreditom kupujete. Otuda je uzimanje stambenog kredita na rok od 30 godina u potpunosti opravdano, dok se to ne može reći i za potrošački kredit kojim bi, na primer, finansirali desetak dana letovanja, a otplaćivali ga duže od 12 meseci.

Rok otplate u skladu sa uslugom koja se koristi
Rok otplate svog kredita uvek birate imajući u vidu koliko dugo ćete koristiti uslugu ili proizvod koje kreditom kupujete.
Otuda je uzimanje stambenog kredita na rok od 30 godina u potpunosti opravdano, dok se to ne može reći i za potrošački kredit kojim bi, na primer, finansirali desetak dana letovanja, a otplaćivali ga duže od 12 meseci.


SAMO UZ RAVNOTEŽU između stvarnih potreba i mogućnosti dolazite u priliku da svoje planove ostvarite na način koji će nam najviše odgovarati. Pri tom je uvek važno da uz sebe imate banku koja će partnerstvu sa vama pristupati na odgovoran način i koja će vam stručnim preporukama pomoći da svoje ciljeve ostvarite na najadekvatniji način.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
banka procredit ProCredit krediti klijenti banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana