Tekst objavljen: 25.06.2017 13:01        


Korišćenje mobilnog u inostranstvu itekako može da utiče na vaš kućni budžet, a da bi što manje platili, savet je zato da se raspitate kod svog mobilnog operatera koje roming dodatke imaju u ponudi i da na taj način smanjite troškove telefoniranja na odmoru. Ono što je izvesno od 1. jula očekuju vas niži troškovi za telefoniranje ka i iz Crne Gore.

Kako da vas roming na odmoru što manje košta

"Blic" vam predstavlja cene korišćenja rominga i povoljnosti kod sva tri mobilna operatera u zemljama gde naši građani najviše odmaraju - Crnoj Gori, Grčkoj, Turskoj i Španiji.

Telekom

U Grčkoj cena odlaznog poziva za postpejd i pripejd korisnike iznosi 102 dinara, dolaznog poziva 36, a SMS poruke 24 dinara. U Turskoj i Španiji odlazni poziv košta 150 dinara, dolazni 42, a SMS 30 dinara. U Crnoj Goriza odlazni poziv platićete od 17 dinara (u okviru Telekoma) do 28,5 dinara, dolazni 7,5 dinara, dok cena SMS je devet dinara.

U Telekomu sve korisnike savetuju da pre odlaska na put kupe neki od roming dodatak i tako smanje troškove. Iz Crne Gore uz "Mtel Plus10" roming paket koji košta 999 dinara, mogu neograničeno pozivati, primati pozive i slati poruke ka mobilnim mrežama u okvru Telekom Srbija grupe. "Mtel Plus 10" važi deset dana, a za duži boravak na raspolaganju je "Mtel Plus 30" po ceni do 1.499 dinara i važi 30 dana. Za ostale zemlje, na raspolaganju su "Evropa razgovori" za koji se dobija 10 minuta razgovora za 390 dinara. "Evropa50" omogućava 50 minuta razgovora, 50 SMS poruka i 10 MB interneta za 3.990 dinara, "Evropa20" dodatak košta 1.990 dinara i za taj novac može da se razgovara 20 minuta i pošalje 20 poruka i koristi 5MB interneta, dok "Evropa 10", obuhvata deset minuta razgovora i deset poruka za 690 dinara. Ovi dodaci mogu da se koriste 30 dana.

Kada je reč o pripejd korisnicima, njima su na raspolaganju niže cene u romingu ukoliko se odluče za neki od dodataka "Evropa Plus 5" ( 299 dinara) ili "Evropa Plus 15" ( 699 dinara).

Telenor

U Grčkoj, Turskoj i Španiji, korisnici Telenora mogu da koriste "TravelSure" roming tarife, i tako imaju kontrolu troškova, gde prvi minut kod dolaznih razgovora košta 39,9 dinara, a svaki naredni 9,90 dinara. Odlazni poziv se naplaćuje 79,9 dinara za prvi minut, a nakon toga svaki minut je 49,9 dinar.

Telenor ima posebnu ponudu i cene rominga namenjene korisnicima koji putuju u Crnu Goru, a povoljnije su, kako kažu od preporučenih regulisanih cena u mreži Telenor Crna Gora. Korisnici mogu da odaberu kupovinu neograničenih dnevnih i nedeljnih karata ili da razgovaraju u mreži Telenor Crna Gora. Za 199 dinara, korišćenjem dnevne karte mogući su besplatni odlazni pozivi ka mrežama Telenor Srbija i Crna Gora, besplatni dolazni pozivi iz svih mreža i neograničen internet. Nedeljna karta od 999 dinara, omogućava besplatne razgovore ka mrežama Telenor Srbija i Crna Gora, neograničene dolazne pozive iz svih mreža i neograničen internet u periodu od sedam dana. Inače, oni korisnici koji ne koriste ove pakete u Crnoj gori platiće dolazni poziv sedam dinara, dok je minut odlaznog poziva ka mrežama Telenor Srbije i Crna Gora 10 dinara.

VIP

U Grčkoj, Turskoj i Španijicena odlaznog i dolaznog poziva iznosi 99 dinara, dok je cena SMS poruke 29 dinara. Od 1. jula očekuju se niži troškovi telefoniranja u Crnog Gori.Tako će odlazni poziv iznositi 28,06 dinara (trenutno 35,5 dinara), dolazni 7,39 dinara (sada 10,4 dinara), dok će cena SMS biti 8,86 dinara (sada 11,8 dinara). Vip je prvi objavio cenu poziva od 1. jula.

- Naša preporuka korisnicima da pre putovanja odaberu neki od roming dodataka, koji sadrže određene količine mobilnog saobraćaja. Savetujemo svim korisnicima da se dobro informišu o cenama i uslugama koje njihov operater nudi u saradnji sa svojim inostranim partnerom na određenoj destinaciji. Posebno je korisnoda se proveri da li postoje specijalne roming promocije u vidu paketa dodatnih minuta, poruka ili magabajta za prenos podataka - kažu u VIP-u.

Tako ako se korisnici opredele za dodatak "Global priča" od 50 minuta to će ih koštati 1.990 dinara, dok za 100 minuta - 3.690 dinara. Dodatak za 50 SMS je 790 dinara, dok za duplo više poruka - 990 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
mobilni telefoni cena rominga letovanje roming dodatak

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana