Tekst objavljen: 27.02.2016 14:30        


Ambasada Kanade, ICT Hub i Kanadsko-srpsko poslovno udruženje (CANSEE) organizovali su u Naučno tehnološkom parku u Beogradu radionicu o startup umrežavanju. Reč je o takozvanoj "Growth Hacking" metodi koja, kako je rečeno, doprinosi dobijanju velikog broja korisnika za veoma krako vreme i uz minimalna ulaganja.

Kako do startup umrežavanja i većeg broja korisnika

Cilj radionice, kako je rečeno je, da se preduzetnici povežu međusobno, nauče korisnu marketing metodu, i da se preduzetnici iz unutrašnjosti Srbije koji su već započeli razvoj svojih ideja edukuju kako da upotrebe tu vrstu marketinga, kao i da se "umreže" sa kolegama.

Kako objašnjavaju učesnici, metoda "Growth Hacking" (hakovanje rasta) predstavlja nestandardni vid marketinga koji se osmišljava analizom specifičnih osobina određene ciljne grupe i pronalaženjem "rupe u sistemu" koja omogućava dobijanje velikog broja korisnika za veoma kratko vreme, uz minimalna ulaganja.

Ambasador Kanade u Srbiji Filip Pinington ukazao je da je važno da odabrani profesionalci iz cele Srbije pohađaju ovu radionicu i da ne dolaze samo iz Beograda, nego i iz drugih gradova u zemlji.

"Mala i srednja preduzeća, naročito ona iz IKT sektora, su pokretači inovacije i ekonomskog rasta i imaju važnu ulogu u ekonomiji jednog naroda. Tako je u Kanadi, kao i u Srbiji. Razvijajući vaše ideje i koncepte u održive biznise ne samo da gradite sopstvena preduzeća i karijere, nego i razvijate potencijal mladih u Srbiji i doprinosite razvoju nacionalne ekonomije", rekao je ambasador.

On je izrazio nadu da će polaznicima radionice ona pomoći da bolje sagledaju šta sami mogu uraditi za svoju budućnost i karijeru.

Takođe je zahvalio i partnerima na podršci u projektu.
"Nadam se da ćete imati priliku da na pravi način iskoristite pozitivna iskustva", rekao je ambasador Kanade.

Predsednik CANSEE i potpredsednik kompanije Dominion Voting Goran Obradović rekao je da je cilj da se pomogne domaćim startup kompanijama predstavljanjem različitih iskustava kanadskih kompanija, odnosno savetima kako mogu da počnu sa radom i dođu do stabilnog nivoa poslovanja.

On je podsetio da je Kanadska privredna komora osnovana u Srbiji pre godinu i po dana uz podršku ambasade Kanade i da sada okuplja 50-ak kompanija.

Radi se o startup kompanijama koje posluju godinama na svetskom trižištu, pa su kako je kazao, ovakve radionice dobra prilika da se pomogne domaćim startup kompanijama razmenom iskustava.

Polaznike radionice uglavnom je interesovalo kakav je put za razvoj, izazovi i kako prevazići sve eventualne poteškoće.

"CANSEE ima nameru da pomogne da se startup-ovi razviju u stabilne kompanije, da ih usmerimo, odgovorimo na sadašnja pitanja i ukažemo na buduće prepreke", rekao je Obradović.

Izvršni direktor ICT Huba Kosta Andrić rekao je za Tanjug da je radionica namenjena startup-ima koji su na početku svog razvoja, odnosno da im se daju saveti kako da dođu do prvih korisnika i slično.

"Radionica Growth Hacking može pomoći da čuju kako do ubrzanog rasta i većeg broja korisnika, a suština je u tome dok razvijate vaš proizvod ne donosite nikakve odluke na osnovu vaših pretpostavki, već ste dužni da dosta učite i povratne reakcije korisnika donosite buduće odluke", rekao je on.

Radionica, odnosno ova marketing tehnika može poslužiti svakome ko prodaje ili pruža bilo kakvu uslugu, prodaje neki proizod putem interneta, istakao je.

"Velika nam je čast što smo imali priliku da ugostimo Ambasadu Kanade i Kanadsko - Srpsko Poslovno Udruženje i pokažemo koliko je IT startup industrija u Srbiji razvijena, kao i da naši mladi ljudi imaju odlične ideje i spremni su da marljivo rade kako bi ih ostvarili. Nadamo se da će se ova saradnja nastaviti i u budućnosti i da će sve više naših startup-ova imati priliku da se povežu sa Kanadom", rekao je Andrić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
it firme internet poslovanje startup mlade komanije it sektor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana