Tekst objavljen: 10.04.2016 14:30        


Finansijska odgovornost predstavlja poslovni princip, ali i životni stav koji uvek treba posmatrati iz dva ugla. S jedne strane, iz ugla korisnika bankarskih usluga, a sa druge iz ugla samih banaka, kada se za ovaj princip obično koristi i naziv - odgovorno bankarstvo.

Kako finansijska odgovornost izgleda u praksi?

BITI RACIONALAN I ODMEREN u upravljanju vlastitim finansijama je suština finansijske odgovornosti kao stava u životu građana, kao i drugih korisnika bankarskih usluga. Pretočeno u realnost i posmatrano kroz ponudu banaka sa kojom se građani i preduzeća obično susreću, finansijska odgovornost podrazumeva nekoliko važnih stvari, a u prvom redu štednju kao jedan od ključnih izvora i načina da građani i firme realizuju svoje životne i poslovne planove.

FINANSIJSKA ODGOVORNOST u ovom slučaju podrazumeva i uzimanje bankarskih kredita, ali isključivo kada je pravi cilj svega toga tržišno realan biznis plan i dugoročno unapređenje uslova za život, poslovanje ili proizvodnju, a iznos, rok i uslovi otplate uzetog kredita odgovaraju mogućnostima onoga ko tu istu pozajmicu i uzima.

TO JE NARAVOUČENIJE i u priči o bankarskoj odgovornosti.
Naime, poštovanje tog principa u poslovanju jedne banke, u prvom redu, podrazumeva visok nivo brige o svim njenim klijentima. Jedini pravilan način da se sve to postigne je da se banka u svojim aktivnostima povodi ciljem da bude pouzdan partner klijentima, kao i da sa njima o svemu razgovara krajnje otvoreno.

KADA ZAHTEV KLIJENATA NIJE ODRŽIV ili nije u skladu sa njihovim mogućnostima, važno je da ih banka detaljno upozna sa tim, da im preporuči kako da svoje planove usklade sa njihovim realnim mogućnostima ili da im, ukoliko za sve to nema prostora, jednostavno objasni zbog čega u ovom momentu smatra da konkretna pozajmica ne bi bila opravdana.

Upravo takav pristup ProCredit banka neguje tokom svih ovih godina, gradeći i razvijajući saradnju sa svim svojim klijentima uvek zasnovanu na međusobnom razumevanju, odgovornosti i poverenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
finansije klijenti banke banka procreit finansijska odgovornost

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana