Tekst objavljen: 09.04.2016 14:30        


Nakon što su objavljene poverljive informacije iz panamskih dokumenata o osobama koje imaju otvorene offshore račune u toj zemlji, postavlja se pitanje šta je neophodno da biste otvorili sopstvenu offshore kompaniju. Za svega 100 evra preko interneta možete legalno registrovati kompaniju u roku od 24 sata.

Kako legalno otvoriti offshore kompaniju u pet koraka

Panama je jedna od država tzv. "Poreskih rajeva", odnosno mesta gde možete imati registrovanu firmu i u isto vreme zaobići plaćanje poreza zbog zakonskih olakšica za nerezidentno stanovništvo. Sličnu politiku imaju i Gibraltar, Sejšeli i brojna druga mesta.

Ove pogodnosti ljudi iz celog sveta koriste za razne vrste poslovanja i to sasvim legalno. Međutim, najnoviji podaci otkrivaju da su brojne javne ličnosti iz celog sveta koristile pogodnosti offshore kompanija, ali za malverzacije, izbegavanje plaćanje poreza i pranje novca, čime su prikrivali poslovanje i druge kriminalne aktivnosti iz sopstvenih zemalja.

Offshore kompaniju, u zavisnosti od vrste i namene poslovanja, možete registrovati za jedan dan i za to platiti od 100 do 1.000 evra. Prvi korak je da na internetu istražite sve mogućnosti, jer veliki broj agencija nudi svoje usluge osnivanja offshore kompanija. Zatim izaberete naziv firme i lokaciju. Treći korak je imenovanje fiktivnog direktora, čime apsolutno možete zaštititi identitet. Naredni korak je identifikacija koju će vam tražiti u zavisnosti od zemlje i vrste kompanije koju osnivate. Nakon toga sledi zvanično potvrđivanje i Vi postajete vlasnik kompanije.

Ukoliko želite registrovati kompaniju na Gibraltaru potrebno Vam je maksimalno 150 dolara i za 24 sata Vi postajete vlasnik kompanije. To je jedna od najpopularnijih destinacija za strance kada je reč o offshore računima i kompanijama, jer strani državljani ne plaćaju porez, a jedini uslov je da u poslovanje nisu uključeni lokalni stanovnici.

Ukoliko ipak želite osnovati offshore kompaniju na Sejšelima biće potrebno da u zahtevu navedete ime direktora, 1 akcionara i registrovanog zastupnika. Na Sejšelima takođe niste dužni da plaćaju porez.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

5 komentara

  1. User image
    zarko 13.04.2016 14:41

    Najbolji, najposteniji i za vecinu gradjana Srbije bio je i ostao -samoupravni udruzeni rad ili tkz.Organizacije udruzenog rada!Dali se to danas nekom dopada ili ne to je drugo pitanje!

  2. User image
    Zorana 12.01.2018 19:39

    Nazalost, jedina opcija za postene ljude koji zele da rade posteno i prezive od svog rada u Srbiji,a da ih ne pljacka lopovska drzava. Pricam o malim preduzecima koja ne mogu da opstanu legalnim poslovanjem po zakonima Srbije, ne o velikim kompanijama koje ovo koriste za pranje novca.

  3. User image
    Marko 20.02.2019 19:53

    Da li neko mozda zna sa koliko godina je moguce otvoriti offshore kompanija? 18,21,25?

  4. User image
    Maki 16.06.2019 23:51

    Vec sa 21 god. mozes otvoriti offshore kompaniju,mladji NE !

  5. User image
    Tijana 22.06.2019 16:09

    Cula sam da nije bezbedno otvarati offshore kompaniju odavde preko nasih, zbog moguceg tragau drzavi, jer tako ce lakse doci do podataka, kazu da je nabolje otoriti offshore kompaniju preko inostranih brojeva, tj inostranih kompanija. Nadam se da me je neko razumeo? jel moze da mi neko objasni zasto i zbog cega, ni sama nzm vise kome da se obratim?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kompanija panama offshore kompanija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana