Tekst objavljen: 21.11.2013 10:00        


U Hrvatskoj od hiljadu ispitanih građana korisnika bankarskih usluga njih 94 posto koristi kartice, 93 posto kartice nosi i na putovanja, ali ih pritom za plaćanje koristi tek njih 34 posto, pokazalo je istraživanje.

Kartice koristi 94 posto Hrvata, ali ne i van zemlje

Većina ispitanih poseduje tri kartice koje redovito koriste na bankomatima, POS terminalima i za kupovinu preko interneta.

Istraživanje je pokazalo i da u inostranstvo do kraja ove godine planira putovanje 35 posto ispitanih, a njih 32 posto i zimski odmor izvan Hrvatske, što je za četiri posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Pritom su im i dalje najprivlačnija praznična putovanja i ona vezana za skijanje i proslavu Nove godine gde kartice koriste za otprilike 40 posto plaćanja, većinom za kupovinu odeće, cipela i poklona kao i na benzinskim stanicama.

Nešto više nego prošle godine kartice koriste i u drugim prilikama, za kupovinu hrane i pića u supermarketima, plaćanje smeštaja, izlaske u restorane ili klubove, putarine i drugo, ali gotovina ipak i dalje ostaje preferirani kanal plaćanja u inostranstvu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Hrvatska plaćanje karticama kreditne kartice platne kartice debitne kartice inostranstvo putovanja putovanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana