Tekst objavljen: 09.11.2015 10:47        


Vlasti u Pekingu nameravaju da tokom naredne tri godine iskorene prodaju falsifikovanih proizvoda preko interneta, pojačavajući kontrolu onlajn transakcija i identiteta kupaca, objavila je kineska vlada. 

Kina u borbi protiv web prodaje falsifikata

Vlasti u Pekingu pokušavaju da smanje izradu falsifikovanih proizvoda, od Apple-ovih telefona "iPone" do torbi "Louis Vuitton", nakon pristupanja 2001. godine Svetskoj trgovinskoj organizaciji, čime se obavezala i na poštovanje prava na intelektualno vlasništvo.

Vlada je u saopštenju, objavljenom na zvaničnom web sajtu, istakla da želi da to ubrza, namećući pre svega kupcima obavezu upotrebe pravog imena, a ne pseudonima, i uvodeći elektronske etikete za praćenje prevaranata, preneo je Rojters.

Međuregionalno zakonodavstvo će, takođe, biti pojačano, pre svega uz intenziviranu razmenu informacija između pekinške i tijandjinske oblasti i oblasti delte reke Jangce.

Više od 40 odsto proizvoda prodatih lani preko interneta u Kini bilo je falsifikovano ili lošeg kvaliteta, objavila je agencija Sinhua.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kopije proizvodi i usluge internet kina kupovina preko interneta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana