Tekst objavljen: 29.05.2016 12:59        


Akcionari norveške kompanije Opera softver prihvatili su ponudu jednog kineskog konzorcijuma kojom se vrednost kompanije procenjuje na 10,5 milijardi kruna (1,1 milijardu evra), saopšteno je danas iz kompanije Opera. 

Kinezi preuzimaju Operu

Ponudu su prihvatili akcionari koji zastupaju 90,6 odsto običnih akcija i imaju 90,9 odsto glasačkih prava, navodi se u saopštenju norveške kompanije, a prenosi agencija Frans pres.

Ipak, kineskom konzorcijumu, predvođenom investicionim fondom Golden Brik Silk Road, još uvek je potrebno "zeleno svetlo" američkih i kineskih regulatornih organa pre nego stavi tačku na proces preuzimanja petog najpopularnijeg web pretraživača u svetu.

Kineski konzorcijum, koji takođe čine fond Jungljen i kompanije Beižing Kunlun tek i Kiho 360, morao je da sredinom aprila poboljša ponudu, pošto nije dobio neophodnih 90 odsto podrške.

Iz kompanije Opera poručuju da imaju 60 miliona korisnika na desktop računarima i skoro 120 miliona mesečnih koriisnika na uređajima koji koriste android operativni sistem.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
opera kineska kompanijaž web pretraživač kinezi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana