Tekst objavljen: 06.08.2017 10:00        


Softverski kod bitkoina mogao bi danas biti podeljen radi stvaranja klona ove virtuelne valute, nazvane “bitkoin keš”. Ovo bi mogla biti izrazito srećna okolnost za vlasnike digitalne valute, piše Rojters.

Ko ima bitkoine, od danas može da dobije i keš

Inicijativu je pokrenula mala grupa takozvanih “bitkoin rudara” (Bitcoin miners), uglavnom iz Kine, koji su plaćeni ovom valutom za doprinos digitalne moći bitkoin mreži i koji nisu zadovoljni predloženim poboljšanjima tehnologije iza valute.

Grupa je pokrenula takozvano “račvanje” (fork), gde se lanac blokova (block chain), javni registar svih bitkoin transakcija, deli na dve potencijalne staze. Ovo bi trebalo da se aktivira danas.

“Račvanje”, kako se navodi, može stvoriti novog konkurenta za bitkoin, koji ipak ostaje najstarija i najvrednija digitalna valuta. Nije poznato da li će doći do “račvanja” i koliko će novi novčić vredeti.

Ukoliko do toga dođe, svi koji su posedovali bitkoine pre račvanja imaće pristup jednakoj sumi “bitkoin keša” besplatno, i moći će dalje da je menjaju za druge digitalne valute.

- Ovo je poput raspodele akcija. Zaspete sa 100 bitkoina, probudite se sa 100 bitkoina plus 100 “bitkoin keša” – rekao je Džef Garzik, izvršni direktor i koosnivač firme Blok (Bloq).

Iz Krakena i Bitfineksa kažu da će omogućiti korisnicima da trguju “bitkoin kešom” i da će im dati istu količinu nove valute nakon račvanja, ukoliko dođe do toga.

Bitkoin vredi 2.800 dolara, prema satju coinmarketcap.com.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
keš za bitkoin bitkoin vrednost bitkoina bitkoin na berzi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana