Tekst objavljen: 03.03.2018 14:31        


Ukoliko ne očiste sneg ispred svojih zgrada i kuća, Beograđani bi mogli da plate kaznu od 5.000 dinara, dok je ona za preduzeća deset puta viša!

Ko ne očisti sneg plaća kaznu

Prema odluci o komunalnom redu propisano je obavezno uklanjanje snega i leda sa određenih površina javne namene i površina u javnom korišćenju.

PROŠLE ZIME 20 PRIJAVA

Iako prošle zime nije izdat nijedan prekršajni nalog, bilo je prijava zbog nečišćenja snega.- U periodu od novembra 2016. do marta 2017. evidentirano je 20 prijava zbog neblagovremenog uklanjanja snega i leda sa površina javne namene - kažu iz Sekretatijata za poslove komunalne policije.

- Ovom odredbom propisano je uklanjanje snega i leda sa trotoara širine do pet metara, koji se nalaze ispred zgrade ili parcele, za pravna i fizička lica koja koriste te nepokretnosti kao vlasnici, korisnici, zakupci ili neposredni držaoci - kažu iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.Takođe, propisano je da se prilikom uklanjanja snega i leda ne zatrpavaju slivnici, kao i da se sneg ne baca na kolovoz. Komunalna inspekcija vrši redovnu kontrolu „kada to uslovi zahtevaju“, ali i po prijavama.

- Kontrole se obavezno vrše čim počne da pada sneg. Nadzirani subjekti se obaveštavaju o obavezama, a nakon prestanka padavina inspektori proveravaju da li je sneg očišćen. Ako nije, pokreće se upravni postupak i izriču kaznene mere odnosno izdaju se prekršajni nalozi - dodaju iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Sugrađani koji ne očiste sneg moraju platiti kaznu od 5.000 dinara, koliko i iznosi visina kazne za odgovorno lice u pravnom licu. Kazne za preduzetnike su 25.000 dinara, dok je ova kazna najviša za pravna lica i iznosi 50.000 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
kazna sneg čišćenje snega

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana