Tekst objavljen: 26.07.2021 15:55        


Svakog dana u omladinsku zadrugu dođe 50-ak mladih koji traže način da zarade preko leta

Koji su najtraženiji poslovi u omladinskim zadrugama?


Barem polovina ima sreće da istog danadobije posao,tvrde u ovoj zadruzi.

"Uglavnom leti radim jer imam najviše vremena, ponekad i na zimskom rasputu.Ima poslova koji se rade privremeno, na dan ili na nedelju dana. Jedan od najboljih poslova mi je bio na bazenu "25. maj" gde sam prodavala ulaznice, zanimljivo baš", ispričala je Katarina Pavlović.

"Pošto nam se javljaju učenici koji žele da zarade pare za more pa žele kratko da rade možemo da im damo poslove na primer 2.000 dinara po danu, a za neke poslove na duže, satnica je oko 300 dinara, unos podataka je oko 270 dinara", rekla je Marija Spasić, menadžer omladinske zadruge.

Satnica za poslove za koje nije potrebno radno iskustvo iznosi 200 dinara, npr. za pakovanje robe i lepljenje deklaracija. Sat rada u magacinu i logističkim firmama plaća se 250 dinara. Čuvanje dece je tražen posao, kažu u igraonici za decu, ali o zaradi, nisu hteli da govore.

"Dolaze mladi ovde često i dugo rade, ali uvek nam trebaju radnici jer posla ima i kad god možemo ubacujemo mlade ljude kako bi zaradili, lep je posao jer se radi sa decom, nije dosadno", kaže Miloš Savić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


"Ja sam ovde od februara jer eto bila je pauza na fakultetima i ja sam iskoristila ovde da radim dok nisu ispiti. Svako ko dođe ovde ili dolazi da bi skupio novac za more ili dođu da bi imali džeparac da sebi više priušte tokom leta", kaže student Nevena Zečević.

Prošle godine, zbog pandemije, nije bilo lako naći posao tokom leta, ali sada je drugačije.

"Sada ima dosta posla za hotelijerske poslove i one u ugostiteljskim objektima, takođe, sada su velike rasprodaje u prodavnicama pa tamo mogu da rade tj. da prodaju i pakuju robu", kaže Katica Krnjajić, direktorka omladinske zadruge.

Više novca mogu da zarade oni koji su spremni da rade na moru u Crnoj Gori i Hrvatskoj, ali takvih nema mnogo, bez obzira na to što su, uz dnevnice, plaćeni i smeštaj i obrok. Kažu, može da se zaradi, ali - odmora nema.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
najpopularniji sezonski poslovi rad preko leta omladinska zadruga sezonski poslovi sezonci

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana