Tekst objavljen: 14.02.2023 15:45        


Ako ste se ikada zapitali koliko trgovci i proizvođači profitiraju od "praznika za zaljubljene", evo odgovora...

Koliko će ove godine trgovci zaraditi od Dana zaljubljenih?


Svakog 14. februara planeta "slavi" Dan zaljubljenih, nezvanični praznik, koji i dan-danas nailazi na kritike i razne komentare. Ipak, ono što ne možemo osporiti jeste vrednost tog tržišta.

Još uvek nije kasno da obradujete voljenu osobu nekim lepim poklonom, pa makar i do 1.000 dinara, a do tada hajde da malo istražimo u kom pravcu se kreće ova industrija i koliko je "teška" 2023.

Bez obzira na to što potrošači osećajukontinuirani pritisak inflatornih cena, izgledi za potrošnju za Dan zaljubljenih deluju dobro. Očekuje se da će ljudi potrošiti25,9 milijardi dolara na Dan zaljubljenih 2023. godine, što je 8% više u odnosu na prošlu godinu.

Ujedno, ta brojka predstavlja i novi rekord, prema pisanju Forbes-a.

Nacionalna federacija maloprodaje (National Retail Federation) iProsper Insights & Analytics otkrivaju da će potrošnja ove godine biti jedna od najvećih zabeleženih za februarske praznike.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


-Ove godine, pošto potrošači žele da obraduju prijatelje i voljene osobe poklonima, trgovci su spremni da impomognuda proslave Dan zaljubljenih, time što nude nezaboravne poklone po pristupačnim cenama- izjavio je predsednik i izvršni direktor NRF-a, Metju Šej.

Istraživanje NRF-a, sprovedeno na 7.616 odraslih američkih potrošača,takođe je pokazalo da će čak i među onima koji ne planiraju da proslave Dan zaljubljenih, 28 odsto, ipak, nekako obeležiti današnji dan.

Kako navode, mogu se počastiti nečim posebnim, planiraju druženje ili večernji izlazak.

Svakako, ne treba zaboraviti da rastuće kamatne stope i otpuštanja širom SAD, posebno u oblasti tehnologije, utiču na stavove potrošača u pogledu potrošnje: jednom rečju, biće oprezniji ove godine.

Većina američkih potrošača planira da nekome kupi poklone za Dan zaljubljenih, a samo 13% ispitanih je reklo kako nenamerava da to učini. Još jedan ključni zaključak iz ankete je da je 57% ispitanika izjavilo kako će inflatorne cene uticati na njihov izbor poklona za Dan zaljubljenih.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dan zaljubljenih trgovci zarada 14 februar sjedinjene američke države

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana