Tekst objavljen: 21.05.2020 10:25        


Kompanija Masterkard neće tražiti od zaposlenih da se vrate u svoje kancelarije širom sveta dok se ne budu "osećali prijatno", odnosno dok ne osete da je situacija u vezi sa korona virusom stavljena pod kontrolu uz pomoć vakcina i drugih mera, rekao je šef za ljudske resurse Majkl Frakaro

Kompanija poručila radnicima da se vrate u kancelariju kada se budu "osećali prijatno"

"Očekujemo da će narednih nedelja i meseci više zaposlenih nastaviti da radi od kuće nego što će dolaziti u kancelarije. I mi smo s tim ok. Mi podržavamo takav izbor", rekao je Frakaro.

Kako navodi Rojters, pojedini zaposleni u Masterkardu imaju decu ili roditelje na koje moraju da paze, dok su drugi zabrinuti zbog korišćenja javnog prevoza.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Mi smo unapred rekli svim našim zaposlenima da je to njihov izbor... Želimo da oni donesu odluku o tome kada će se osećati prijatno da se vrate u kancelarije", naveo je Frakaro.

On je dodao da bi kompanije širom sveta, kada se stabilizuje situacija, mogle bi da se nađu u situaciji da je samo 30 odsto njihovih kancelarija popunjeno, što navodi Masterkard da razmisli o budućim potrebama za nekretninama.

Masterkard zapošljava oko 20.000 ljudi širom sveta, a veliki procenat njih sada radi od kuće.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
majkl frakaro rad od kuće master card pandemija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana