Tekst objavljen: 19.06.2016 14:31        


Sve više kompanija i banaka u Srbiji nude letnju praksu za studente kako bi stekli potrebno radno iskustvo i dobili eventualno zaposlenje. U toku je prijavljivanje na više ovakvih konkursa.

Kompanije i banke nude letnju praksu za studente

Sve više kompanija i banaka u Srbiji nude letnju praksu za studente kako bi stekli potrebno radno iskustvo i dobili eventualno zaposlenje.

IT kompanija Aseko SEE saopštila je da je otvorila poziv za letnju praksu za studente i diplomce sa fakulteta informatičkog i elektrotehničkog usmerenja Univerziteta u Srbiji.

Ove godine, pokrenut je i poseban sajt, gde studenti mogu da se prijave do 17. juna, a najuspešnijim studentima, nakon prakse, biće ponuđen i posao. Letnja praksa biće organizovana u kompaniji Aseko SEE, u dva termina, od 4. do 29. jula i od 1. do 26. avgusta, a broj mesta je ograničen.

Aviokompanija Air Serbia takođe je uvela letnju praksu za mlade i studente. Kako su naveli, program će omogućiti sticanje praktičnog iskustva i priliku za obuku na radnom mestu u brojnim sektorima Air Serbia-e, uključujući Ketering, koji proizvodi sve obroke na letu avio-kompanije, Tehniku koja je odgovorna za održavanje aviona, kao i u okviru operativnih timova na Aerodromu Nikola Tesla. Ta kompanija je takođe navela da će najbolji kandidati dobiti priliku za zaposlenje.

Letnju praksu organizuje i Unikredit banka i to za studente ekonomije, prava, matematike, informacionih tehnologija, organizacionih nauka, mašinstva ili građevine.
Mladi će imati mogućnost da u periodu od najviše dva meseca, od jula do septembra, upoznaju radno okruženje Unikredit banke, a svi zainteresovani mogu da se prijave najkasnije do 19. juna.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
praksa za mlade letnja praksa Air Serbia

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana