Tekst objavljen: 26.06.2022 18:00        


Premijer Dritan Abazović zajedno sa ministrima obišao je prioritetnu deonicu auto-puta od Smokovca ka Mateševu, te poručio da sledeći put dolaze na otvaranje 13. jula

Konačno poznat datum kada Crna Gora otvara auto-put


“Predsednik Abazović je istakao da je na auto-put došao u pratnji nekoliko ministara, ali da sledeći put želi doći sa punim sastavom Vlade na otvaranje 13. jula. U tom smislu, premijer je naveo da očekuje da izvođač do 5. jula prikupi svu potrebnu dokumentaciju za tehnički pregled i dostavi je najkasnije do 5. jula, čime bi se stvorili neophodni preduslovi za otvaranje 13. jula”, saopšteno je iz Vlade.

20 mostova, 16 tunela

Završetak autopuputa kroz Crnu Goru na deonici Smokovac-Mataševo bio je najavljen za kraj novembra prošle godine. Potom su rokovi pomerani više puta, a gradnja je počela pre sedam godina.

Ukupna dužina prve deonice autoputa je 41,5 km, sa 20 mostova na glavnoj trasi, devet mostova na rampama petlji, dva nadvožnjaka, osam podvožnjaka, 7,2 kilometra betonskih zidova, 16 dvocevnih tunela.

Ukupna dužina tunela je 17,7 km, što čini oko 43 odsto dužine prioritetne dionice auto-puta.

Delegacije Vlade sastala se danas sa glavnim izvođačem radova CRBS prilikom čega se razgovaralo o datumu otvaranja auto-puta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade, istakao da je na auto-put došao u pratnji nekoliko ministara, ali da sledeći put želi doći sa punim sastavom Vlade na otvaranje 13. jula.

“U tom smislu, premijer je naveo da očekuje da izvođač do 5. jula prikupi svu potrebnu dokumentaciju za tehnički pregled i dostavi je najkasnije do 5. jula, čime bi se stvorili neophodni preduslovi za otvaranje 13. jula”, navode iz Vlade.

Predstavnik CRBS kompanije kazao je da vjeruje da će uz dodatne napore svih činioca koji učestvuju u njegovoj izgradnji, uspjeti da odrade neophodne radnje kako bi do 5. jula auto-put bio spreman za probni rad, a 13. jula za otvaranje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dritan abazović Crna Gora autoput smokovac mateševo bivša jugoslavija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana