Tekst objavljen: 03.01.2017 14:00        


Trend online kupovine koji potrošačima širom sveta donosi novo iskustvo u stalnom je porastu - trgovci šire ponudu proizvoda dostupnih putem Interneta, obezbeđuju specijalne popuste i pogodnosti preko svojih digitalnih platformi i društvenih mreža, a mnogi od njih nude i mogućnost besplatne dostave.

Korisni trikovi koje treba da znate o online kupovini

Zahvaljujući kompaniji Visa, bankama i ovlašćenim online trgovcima koji svake sekunde vode računa o sigurnosti vašeg novca i bezbednosti transakcija, danas možete bezbrižno kupovati putem interneta i fokusirati se na pronalaženje najboljih ponuda. A kako biste u "moru" proizvoda i usluga na internetu lakše i brže našli one koje vam najviše odgovaraju, Visa je odlučila da savet potraži kod iskusnih online kupca.

Kliknite "kupi" s poverenjem

Kupovinu putem Interneta uvek započnite proverom mesta na kom se nalazite. Kako biste se uverili da ste na sigurnoj Internet stranici, proverite da li URL adresa počinje sa https://, a ne "http://". Slovo "S" je veoma važno jer potvrđuje da stranica ima sigurnu vezu. Većina pretraživača će vam prikazati i ikonicu za zaključavanje u donjem desnom uglu prozora koja je potvrda da ste na sigurnoj stranici.

1. Koristite prozore za chat.

Kada vam sledeći put, dok surfujete po online prodavnicama "iskoči" prozor za chat, nemojte ga automatski zatvoriti. Putem njega možete ostvariti direktni kontakt sa ljudima iz kompanije i saznati više detalja o proizvodu koji vas zanima, kao što su recimo neke dodatne karakteristike, uslovi dostave. Često se dešava da na ovaj način možete doći i do promo kodova koje će administratori podeliti sa vama i otvoriti vam pristup ka ponudama koje drugačije ne biste dobili. Ako prozori za chat nisu dostupni, možete čak i poslati e-mail ili kontaktirati korisnički servis.

2. Prijavite se za newslettere kako ne biste propustili najbolje ponude.

Trgovci često nude ekskluzivne ponude korisnicima koji su prijavljeni na njihove mejling liste putem kojih možete dobiti obaveštenja o najboljim i najnovijim ponudama. Ako postoje sajtovi na kojima volite da kupujete, prijavite se na njihove mejling liste kako biste među prvima dobijali obaveštenja o popustima i specijalnim ponudama. Takođe, trgovci često šalju i popuste za rođendane ili bonus ponude ako pozovete prijatelje.

3. Uvek upoređujte cene.

Ako vidite cenu koja deluje veoma privlačno ne srljajte odmah u kupovinu, već napravite dodatno istraživanje kako biste uporedili ponude sa drugim online prodavnicama. Kada kupujete online možete "staviti" proizvod koji vam se dopada u korpu kako ga ne biste zagubili, i onda potražili na Google-u ime proizvođača, vrstu i oznaku proizvoda koji kupujete. Ne zaboravite da je jedna od velikih prednosti e-trgovine brzo i jednostavno pretraživanje uz veliku dostupnost proizvoda.

4. Pratite svoju porudžbinu.

Vaša porudžbina zahteva vreme za obradu podataka i isporuku koja uglavnom zavisi od zemlje u kojoj je trgovac, kao načina dostave koji ste odabrali. Kako se servisi svakodnevno usavršavaju vi danas možete pratiti vašu porudžbinu i saznati očekivano vreme isporuke. Ovo je odlična opcija jer možete da organizujete svoje obaveze unapred i budete kod kuće kada pošiljka stigne. Uz sistem za praćenje znaćete i ako nešto slučajno nije u redu ili ako je došlo do neočekivanog kašnjenja.

5. Birajte trgovce koji nude besplatnu dostavu u oba smera i kupujte više.

Možete kupiti isti komad/proizvod u više brojeva kako biste bili sigurni da ste izabrali pravi za vas. Stvari koje ne želite da zadržite moraćete da vratite, a često postoji opcija da stvari koje ste kupili online možete vratiti direktno u prodavnicu ako vam je to zgodnije nego da šaljete nazad. Samo budite sigurni da ste pažljivo pročitali uputstva za povratak proizvoda pre nego što obavite kupovinu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
internet kupovina saveti online kupovina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana