Tekst objavljen: 05.06.2014 13:30        


Interesovanje preduzeća za povoljne kredite koje subvencioniše država je veliko. Banke primaju zahteve, dok su Unikredit i Komercijalna juče pustile prve dotirane pozajmice preduzećima. Komercijalna banka je odobrila 30 subvencionisanih kredita u iznosu od 437 miliona dinara.

Krenuli subvencionisani krediti za privredu

Inače, ona je do sada primila 650 zahteva za korišćenje dotiranih pozajmica firmama, u ukupnom iznosu od pet milijardi dinara.

- Unikredit banka je svesna značaja koji Program subvencionisanog kreditiranja ima za podsticanje oporavka srpske privrede i u potpunosti je prihvatila ovu inicijativu Vlade - kaže za Novosti Enriko Verdoša, član IO Unikredit banke.

Kredi agrikol banka takođe i ove godine učestvuje u programu subvencionisanih kredita Vlade Srbije za likvidnost i trajna obrtna sredstva namenjena privredi.

Odmah nakon potpisivanja ugovora sa državom je počela prijem prvih zahteva za kredite koji se odobravaju firmama, sa rokom otplate do 18 meseci, koji uključuje i grejs-period do šest meseci. Krediti će se klijentima odobravati u dinarima (bez valutne klauzule) po kamatnoj stopi do 5,45 odsto na godišnjem nivou.

Banka Inteza, kao i ranijih godina, beleži značajno interesovanje privrednika za pozajmice sa subvencionisanom kamatnom stopom. Samo u segmentu malog biznisa ova banka je do sada primila oko 600 zahteva za ovu vrstu kredita, a veliko interesovanje pokazuju i predstavnici korporativnog sektora.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
krediti uz subvenciju subvencionisani krediti kredit za privredu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana