Tekst objavljen: 19.12.2013 16:45        


Najskuplji kvadrat stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu ove godine bio je u Budvi – 2.418 evra, a najjeftiniji u Nikšiću 588 evra, podaci su Crnogorskog zavoda za statistiku /Monstat/.

Kvadrat stana u Budvi prosečno košta 2.418 evra

Cene stanova novogradnje u Crnoj Gori u trećem kvartalu veće su 15,3 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, a za devet odsto u odnosu na drugo tromesečje ove godine.

Broj prodatih stanova novogradnje u Crnoj Gori u trećem kvartalu veći je za 23,5 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji kvartal, dok je za 52,2 odsto manji u odnosu na drugi kvartal ove godine, saopšteno je iz Monstata.

Najveća prosečna cena stanova novogradnje u trećem kvartalu ugovorena je u opštini Budva i iznosi 2,42 hiljade evra.

U trećem kvartalu u Crnoj Gori su prodata 184 stana i prosečna cena kvadrata iznosi 1.259 evra.

U istom periodu u Podgorici je prodato 118 stanova, a statističari su izračunali da je prosečna cena kvadrata stana u novogradnji bila 1.194 evra.

Prema podacima MONSTAT-a u trećem kvartalu ove godine u Baru su prodata 23 stana, a prosečna cena kvadrata je 931 evra, u Budvi dva, a u Nikšiću šest stanova.

U ostalim crnogorskim gradovima u trećem kvartalu ove godine prodato je 35 stanova, a prosečna cena kvadrata iznosila je 729 evra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
budva cg Crna Gora cene stanova cena stanova stanovi kupovina stana

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana