Tekst objavljen: 11.03.2022 16:55        


Izvršni direktor Tesle Ilon Mask podelio je fotografiju koja, kako napominje, navodi na to ko stoji iza imena Satoši Nakamoto - pseudonima tvorca bitkoina

Mask: Ko stoji iza tvorca bitkoina?


Tako Maskova šaljiva teorija sugeriše da je ime Satoši Nakamoto zapravo kombinacija slogova iz imena četiri tehnološke kompanije: Samsunga, Tošibe, Nakamičija i Motorole.

Satošija Nakamotoa, Amerikanca japanskog porekla, mediji su označili kao čoveka koji je izumeo i lansirao vitruelnu valutu bitkoin. On je negirao da ima ikakve veze sa tim, dok su ga fotoreporteri jurili u finansijskom delu Los Anđelesa, pisao je nedavno Gardijan.

- Nemam nikakve veze sa tim - rekao je on. Dan ranije njega su pojurili fotoreporteri u finansijskom delu Los Anđelesa, zato što su svi želeli da imaju slike i izjavu misterioznog čoveka koji stoji iza virtuelne valute.

Nije i dalje jasno da li mediji ranije pogrešili kada su njega označili za kreatora bitkoina. Konkretno, portal Njuzvik, koji je prvi objavio ovu informaciju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Prema ovom portalu, Nakamoto stoji iza monete koja je postala popularna u 2013, i od dana je donela svom osnivaču dobit od oko 400 miliona dolara.

Nakamoto je priznao da je imao neke veze sa bitkoinima, ali dalje navodi da više ne učestvuje u tome i da ne može da komentariše.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kriptovalute bitkoin ilon mask satoši nakamoto

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana