Tekst objavljen: 04.06.2022 12:00        


Izvršni direktor Tesle, milijarder Ilon Mask, poručio je navodno da ta kompanija treba da smanji broj zaposlenih za oko deset odsto, i dodao da ima "super loš osećaj" u vezi globalne ekonomske situacije, navodi se u internom imejlu u koji je Rojters imao uvid

Mask otpušta 10% radnika? Tesla



Mejl sa naslovom "Pauzirati sva zapošljavanja širom sveta" poslat je u četvrtak rukovodstvu kompanije za proizvodnjuelektričnih automobila. Predstavnici Tesle nisu odmah odgovorili na upit za komentar poslat u petak.

Tesla, koja fabrike električnih vozila ima u SAD, Kini i Berlinu, zapošljava oko 99.290 ljudi širom sveta, tako da bi ukidanje deset odsto radnih mesta moglo da bude jednako gubitku oko 10.000 radnih mesta.

Kompanija sa sedištem u Ostinu smanjila je početkom 2019. godine svoju radnu snagu za sedam odsto, navodeći tada da je pred kompanijom "težak put da električne automobile učini pristupačnijim za masovno tržište".

Priča o pauziranju zapošljavanja, dolazi u turbulentnom trenutku za Ilona Maska. Akcije Tesle su pale za 22 odsto, od kako je sklopio dogovor o kupovini Tvitera, a koji je za sada u zastoju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Zabrinutost zbog globalne ekonomije i uticaja korona-lokdauna u Šangaju, gde Tesla ima fabriku, takođe su pogodili kompaniju, koja je ipak bolje od većine prebrodila nestašice u snabdevanju elektronskim komponentama kao što su čipovi.

Mask se takođe pridružio žestokoj debati oko povratka radnika u kancelarije, pozivajući zaposlene Tesle da se ili vrate u kancelarije ili da nađu posao negde drugo.

"Što si stariji, to tvoje prisustvo mora da bude vidljivije", napisao je Mask. Mask je, kako kaže, živeo u fabrici toliko dugo da bi oni koji rade na prvoj liniji mogli da vide da i on radi zajedno sa njima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ilon mask otpuštanja ekonomska kriza tesla automobili

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana