Tekst objavljen: 22.07.2021 11:50        


Kompanija Tesla će najverovatnije ponovo početi sa prihvatanjem bitkoina kao sredstva plaćanja, izjavio je njen osnivač i direktor Ilon Mask

Mask se predomislio, Tesla će ipak primati bitkoine?


On je dodao da će se to dogoditi kada bude obavljena dubinska analiza količine obnovljivih izvora energije korišćenih za “rudarenje” te valute.

On je u maju izazvao pad cena bitkoina, kada je rekao da će njegova kompanija prestati sa prihvatanjem kriptovalute kao sredstva plaćanja, jer se prilikom “rudarenja” bitkoina koriste ogromne količine električne energije, mahom proizvedene iz fosilnih goriva, podseća britanski list Gardijan.

Međutim, Maskovi komentari na jednoj jučerašnjoj konferenciji prouzrokovali su osmoprocentni skok bitkoina na 32.160 dolara.

– Želeo sam dubinsku analizu kako bih potvrdio da je procenat upotrebe obnovljive energije najverovatnije 50 odsto ili veći, i da postoji trend povećanja tog broja, a ako bude tako, kompanija Tesla bi nastavila da prihvata bitkoin – rekao je Mask.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Neki Teslini investitori, zajedno sa ekolozima, sve su kritičniji prema načinu na koji se bitkoin “kopa” koristeći velike količine električne energije proizvedene fosilnim gorivima.

Međutim, sve više “rudara” digitalnih valuta pokušava da iskoristi obnovljivu energiju za ublažavanje negativnih posledica na životnu sredinu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ilon mask tesla bitkoin kriptovalute

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana