Tekst objavljen: 09.01.2023 16:20        


Mercedes je opozvao skoro 124.000 automobila i to modele stare i više od dve decenije

Mercedes povukao skoro 124 hiljade automobila sa tržišta


Prema navodima proizvođača, postoji mogućnost da staklena krovna ploča nije pravilno pričvršćena na određenim automobilima, pa bi mogla da se odvoji od vozila.

Opoziv uključuje 123.700 modela C, E, CLK i CLS klase koji su proizvedeni od 2001. do 2011. godine, prenosi crnogorska agencija Mina.

Takođe, uključuje odgovarajuće AMG verzije vozila velike snage.

Problem je prvi put uočen u decembru 2017. godine. Proizvođač automobila je pokrenuo istragu na osnovu tvrdnji korisnika van Sjedinjenih Američkih Država (SAD) da se krovna ploča odvaja od vozila.

Kompanija je tokom istrage otkrila da je dobavljač menjao proizvodni proces krovnog prozora tokom godina, menjajući vreme sušenja za vezivno sredstvo staklenog krovnog otvora.

To je navelo kompaniju da objavi opoziv u decembru 2019. godine. Kako je tada saopšteno iz nemačke kompanije, postoji mogućnost da vezivno sredstvo nije ispunilo specifikacije tokom određenog perioda proizvodnje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Naknadnim istragama otkriveni su dodatni problemi sa pomenutim delom, što je prisililo proizvođača automobila da proširi opseg opoziva u martu 2021. godine.

U međuvremenu, Mercedes je nastavio da sarađuje sa dobavljačem kako bi se otkrio opseg i uzrok problema. U aprilu prošle godine proizvođač automobila je otkrio da delovi koji su prošli potpuni proces sušenja i dalje mogu da imaju problema s odvajanjem.

U septembru prošle godine, dobavljač je otkrio da je nekoliko faktora tokom procesa proizvodnje moglo da utiče na kvalitet delova, a ne samo na vreme sušenja, što je navelo proizvođača automobila da sprovede opoziv.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
mercedes benz stari modeli mercedesa Mercedes povlačenje automobila automobilska industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana