Tekst objavljen: 10.04.2014 10:30        


Metalac i Plazma proglašeni su za najbolje brendove u Srbiji u prethodnih 10 godina, u okviru akcije "Najbolje iz Srbije". Metalac je proglašen za najbolji korporativni brend u prethodnih deset godina, a Plazma za najbolji robni brend u prethodnoj deceniji.

Metalac i Plazma keks najbolji brendovi u Srbiji

U kategoriji Najbolji izvoznik, pobednici su Fijat automobili Srbija, i to kao veliko preduzeće, dok je, kada je reč o malim i srednjim preduzećima, tu titulu poneo Bioenerdži point (Bioenergy).

Kada je reč o korporativnom brendu, nagrađeni su Koncern Bambi (hrana), Nektar (piće), Hemofarm (hemija, kozmetika, farmaceutski i srodni proizvodi), Alfa Plam (trajna potrošna dobra), Mona (odeća i obuća), NIS (proizvodna dobra i poslovne usluge), DIS (velika uslužna preduzeća) i Energoprojekt Entel (mala i srednja uslužna preduzeća).

U kategoriji robni brend, najbolji brendovi su Iskon ulje (hrana), Jelen pivo (piće), Meriks (hemija, kozmetika, farmaceutski i srodni proizvodi), Metalac posuđe (trajna potrošna dobra), Ikstrim intimo (Extreme intimo - odeća i obuća) i Hibrid suncokreta Sumo 1 PR (proizvodna dobra i poslovne usluge).

Nagrađeni su i Mamas biskvit haus (Mammas Biscuit House - najbolji lokalni brend), Premia (najbolja trgovinska robna marka) i Naše zrno, koje je ocenjeno kao najuspešnije uvođenje novog brenda.

Najbolji inostrani korporativni brend koji posluje u Srbiji je Koka kola helenik (Coca Cola Hellenic), a najbolje uvođenje stranog brenda na tržište Srbije je Gazprom petrol stejšns (stations).

Najbolje javno, državno ili dominantno državno preduzeće je Telekom Srbija, a najbolji brend sa zaštićenim geografskim poreklom je Futoški kupus.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija brend brendovi kompanije proizvodi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana