Zvanični kurs Evra za dan 17.09.21. :: 117.5653 rsd
Tekst objavljen: 15.09.2015 9:05        


Minimalna cena rada ostaje nepromenjena i u narednoj godini će iznositi 121 dinar po radnom satu, odlučila je danas Vlada Srbije. U taj iznos nisu uračunati porezi i doprinosi za obavezno socijalno osiguranje.

Minimalac ostaje 121 dinar po satu

Vlada je odluku donela nakon što predstavnici poslodavaca i sindikata nisu uspeli da se dogovore o iznosu cene rada za narednu godinu u roku od 15 dana od dana početka pregovora.
Inače, danas ističe rok za utvrđivanje minimalne cene rada za 2016.

Predsednik Unije poslodavaca Nebojša Atanacković je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da odluka nije doneta zbog različitih stavova članova SES-a, odnosno sindikata i poslodavaca.

Sindikati su tražili da se cena rada po radnom satu sa sadašnjih 121 dinar, poveća na 143,5 dinara, dok predstavnici poslodavaca smatraju da ona ne bi trebalo da se menja jer se za to još nisu stekli uslovi u privredi.

Ministar rada Aleksandar Vulin rekao je da su predstavnici vlade i resornog ministarstva bili na stanovištu da u ovom trenutku nema mogućnosti da se prevali još jedan teret na leđa, prvenstveno privatnih poslodavaca, odnosno da se nisu stekli uslovi da se cena rada poveća.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
poslodavci zaposleni radni sati minimalna cena radnog sata cena rada

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana