Zvanični kurs Evra za dan 22.09.21. :: 117.5754 rsd
Tekst objavljen: 23.09.2019 9:55        


U vanrednom inspekcijskom nadzoru ministar za rad Zoran Đorđević i direktor Inspektorata za rad Stevan Đurović zatekli 20 lica na radu "na crno".

Ministar u inspekciji – zatekao 20 radnika "na crno"

Inspekcija je obavila 49 nadzora u Smederevu i Lazarevcu u noći između subote i nedelje.

Ministar kaze da je u prethodnih 15 dana ispekcija radila pojačano i da je izvršeno 985 nadzora u drugoj i trećoj smeni tokom kojih je zatečeno 20 neregistrovanih subjekata i 362 lica na radu "na crno" među kojima je bilo i stranih državljana bez radne dozvole u Srbiji.

"Opsežnim inspekcijskim nadzorima trudićemo se da iskorenimo rad na crno, suzbijemo sivu ekonomiju i omogućimo pozitivniju klimu za poslodavce koji rade u skladu sa zakonom, ali i omogućimo radnicima sva prava koja im pripadaju", rekao je Đorđević.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Đurović je objasnio da ispektori vrše nadzore po sistemu rotacije i dodao da se kod vanrednih nadzora ne zna ko će gde vršiti nadzor što smanjuje mogućnost za malverzacije.

"Inspekcija rada je u prethodnom periodu postigla odlične rezultate. Svi koji ne rade u skladu sa zakonom dobiće maksimalne kazne", poručio je Đurović.

Ovakva praksa biće nastavljena i u narednom periodu sa ciljem suzbijanja sive ekonomije, navedeno je saopstenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
inspekcija rad na crno radnici

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana