Tekst objavljen: 19.07.2017 13:14        


Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je konkurs za podsticajna sredstva za reciklere i proizvođače plastičnih kesa.

Ministarstvo objavilo konkurs za reciklažu

Predmet konkursa je dodela podsticaja za ponovnu upotrebu i iskorišćavanje otpada kao sekundarne sirovine ili za dobijanje energije i za proizvodnju kesa-tregerica za višekratnu upotrebu, za 2017. godinu, piše portal eKapija.

Na javni konkurs, piše portal, mogu se prijaviti operateri postrojenja za ponovno iskorišćenje, odnosno tretman otpada, koji imaju dozvolu u skladu sa Zakonom o upravljanju otpadom, kao i proizvođači plastičnih kesa - tregerica za višekratnu upotrebu debljine veće od 20 mikrona.

Rok za konkurisanje je 31. januar 2018, navodi portal.

Kao i prošle godine, kažu, konkursom je predviđeno da se za ponovnu upotrebu i korišćenje otpadne gume kao sekundarne sirovine dobija 18.390 dinara po toni, a za tretman otpadnih guma radi dobijanja energije 3.606 dinara po toni.

Kako navode, za ponovno korišćenje i reciklažu otpadnih ulja kao sekundarne sirovine dobijaće se 10 dinara po kilogramu, dok će se za tretman otpadnih ulja radi dobijanja energije dobijati pet dinara po kilogramu, osim za otpadna jestiva ulja.

Za ponovnu upotrebu i reciklažu otpadnih startera, akumulatora, industrijskih baterija i akumulatora predviđeno je 14,5 dinara po kilogramu, dok ce se za korišćenje i reciklažu otpadnih prenosnih akumulatora ili startera dobijati 145,5 dinara po kilogramu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
reciklaža javni konkurs sredstva podsticajna sredstva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana