Tekst objavljen: 13.10.2016 13:01        


Ministarstvo privrede saopštilo je danas da ukupan iznos podsticaja za otvaranje radnih mesta, ulaganje i iznos bruto zarada za zaposlene u dvogodišnjem periodu iznosi 22.862.237 evra, dok je prosečan iznos podsticaja po zaposlenom za investicije ovih kompanija 3.461 evra, a ne 13.000 kako su preneli beogradski mediji.  

Ministarstvo:Prosečan posticaj po zaposlenom 3.461 evra

Time će svoje poslovanje širiti Kromberg u Kruševcu, Leoni u Nišu, Pretty Group u Somboru, Endava u Beogradu, Coficab u Pećincima i Aunde u Jagodini, navodi se u saopštenju tog resora.

"Sistem i kriterijumi za dodelu podsticaja znatno su promenjeni i unapređeni u odnosu na vreme kada je država počela sa ovom merom. Danas se prilikom dodele podsticaja, za razliku od ranije prakse kada je kriterijum bio samo broj novootvorenih radnih mesta, uzimaju u obzir i visina ulaganja, broj novih radnih mesta i iznos bruto plata svih zaposlenih u dvogodišnjem periodu", navodi se u saopštenju.

Ističe se da država podsticajna sredstva dodeljuje u skladu sa Zakonom o ulaganjima, a u cilju podsticanja novih investicija i otvaranja novih radnih mesta.

"Odluke o dodeli donose se na predlog Saveta za ekonomski razvoj koji čine ministri privrede, finansija, rada i zapošljavanja, predstavnici Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije", navode iz Ministarstva privrede.

Posle Saveta, ističe se, ugovori idu na mišljenja državnih organa, uključujući i Komisiju za kontrolu državne pomoći, nakon čega Vlada Srbije donosi odluku o potpisivanju ugovora.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
podsticaj države otvaranje firme zapošljavanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana