Tekst objavljen: 11.05.2015 12:19        


Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da će Mira bank iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) najverovatnije početi da radi u Srbiji ove godine, što će, istakao je, pomoći da privrednici te zemlje budu još bliži sa Srbijom. Sertić je rekao da je Mira bank investicija iz UAE od 300 miliona dolara, i da će unaprediti privrednu saradnju i olakšati transakcije.

Mira bank u Srbiji do kraja ove godine

"Premijer Aleksandar Vučić i Vlada Srbije čine sve da poslovni ambijent bude još bolji i da poslovi idu lakše, što će unaprediti saradnju sa Emiratima", rekao je Sertić na Poslovnom forumu Srbija - UAE održanom u Privrednoj komori Srbije.

Sertić je rekao da samo njegovo ministarstvo trenutno ima pet zakona u proceduri koji će na leto biti usvojeni, a sve u cilju da se poslovni ambijent u Srbiji poboljša.

Ističući koliko je saradnja Srbije i Emirata važna, Sertić se osvrnuo i na spajanje Etihada iz UAE i srpske aviokompanije Jat ervejza.

"Danas smo svi ponosni na zajednickcu kompaniju Er Srbiju, ne samo kada je reč o prevozu putnika i njihovom broju, već i to kako naši avioni izgledaju", kazao je ministar.

Sertić je naveo da je važno da Srbija bude dobar domaćin i da od toga imaju korist naše kompanije, ali i investitori koji ovde dolaze.

"A imaće korist ako smo korektni... sve što smo do sad uradili govori da imamo potencijal", rekao je Sertić.
Sertić je podsetio da je danas završni sastanak sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i da u tom smislu mora da se vodi računa o ekonomskim performansama zemlje.

On je rekao da je za određene rezultate i MMF odao priznanje Vladi Srbije, ali da vlada takođe mora da vodi računa i o svojim građanima.

"Vlada radi odgovorno u interesu građana, ali i privrede i države, tako ćemo i dalje raditi", rekao je Sertić i ukazao da na saradnju sa UAE treba da budemo ponosni.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mira bank mira bank u srbiji nbs Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE)

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana