Tekst objavljen: 12.07.2023 15:45        


Kompanije širom sveta s vremena na vreme povuku neki od proizvoda iz prodaje jer naknadno utvrde da je neipravan i da može dovesti po posledica bilo po odrasle ili decu

Motocikl povučen iz prodaje zbog opasnosti od požara


Tako iz prodaje povlače igračke, odeću, a najnovji primer u Srbiji je povlačenje motora koji, ukoliko se koristi, može dovesti do ozbiljnih posledica po vozača, ali i okolinu.

Na sajtu domaćeg Registra nebezbednih proizvoda NEPRO razlozi za povlačenje koji se navode najčešće su rizik od požara, rizik od povrede ili gušenja.

Prema podacima sajta Registra nebezbednih proizvoda NEPRO povuče je sada Motocikl KTM model Super Duke R, a razlog je rizik od požara. Reč je o svim modelima ovog motora koji su proizvedeni od 2020. do 2022.

- Na obuhvaćenim motociklima postoji rizik od oštećenja izolacije na glavnim vodovima električne energije što može dovesti do nastajanja požara. U skladu sa obaveštenjem proizvođača poručeni su delovi potrebni za otklanjanje kvara i obavešteni vlasnici motocikala - navode.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Na spisku registra NEPRO u prethodna dva meseca, mežu povučenim vozilima bili su i kamioni robne marke Renault (rizik od gušenja), Motocikl KTM model Super Duke R (rizik od požara), Motorno vozilo Mercedes-Benz model C-Class (rizik od povreda), Kamion Volvo model FH/FM 8rizik od gušenja)...

Povlačenje proizvoda radise u slučaju da taj proizvod predstavlja određenu opasnost po potrošače ili korisnike tog proizvoda. Cilj je da se izbegnu posledice koje često mogu biti opasne i po život.

Povlačenje proizvoda, svakako je situacija od koje kompanije najviše strahuju, a najveći razlog je što u toj situaciji dolazi do velikih materijalnih šteta za tu kompaniju, kao i narušavanja statusa brenda.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
motocikli opasnost od požara KTM Super Duke R NEPRO povučeno iz prodaje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana