Tekst objavljen: 25.02.2021 12:55        


Ilon Mask ponovo tvituje o dodžkoinu. Ovog puta, samo jedna njegova reč uticala je na povećanje vrednosti ove kriptovalute od čak 25 odsto

"Musk move": Milijarder tvitovima trese poslovni svet, sada je opet "podigao" kriptovalutu

Vlasnik Tesle i SpejsIksa tvitovao je reč: "Bukvalno" (Literally).

U istom tvitu nalazi se mim poznatog psa rase Šiba-Inu u svemirskom odelu, koji postavlja zastavu na kojoj piše - WOW.

Deset minuta kasnije, milijarder je tvitovao ponovo - "Na pravom mesecu" (On the actual moon).

Dodžkoin trenutno vredi 0.0551 dolar, a juče je dostigao cenu od 0.0581 dolara (u 10.17 ujutru po Istočnoameričkoj vremenskoj zoni).

Juče nije bio prvi put da Maskov tvit pokrene rast vrednosti dodžkoina, a nije čak ni drugi. Internet je skovao termin "Musk Move" kako bi objasnio uticaj koji milijarder ima na pomeranje cena svega - od bitkoina, preko Gejmstopa do Ecija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Naime, 19. februara, Mask je izazvao još jedan skok cene dodžkoina nakon što je tvitovao o tome kako je pazario ovu kriptovalutu za svog devetomesečnog sina. Tada je dožkoin skočio 16 odsto.

Nekoliko dana pre toga, prenosi Biznis insajder, Mask je ohrabrivao velike investitore da prodaju svoje akcije, dodavši da veruje da je najveći problem to što deonice drži samo nekoliko investitora.

Dodžkoin, koji je nastao kao šala 2013. godine, postao je poznat zahvaljujući slavnim ličnostima koje su ga podržale, poput Ilona Maska, ali i repera Snup Doga i basiste legendarnog benda Kis - Džina Simonsa. Jedan kratak period, dožkoin se kretao oko tržišne procene od oko 10 milijardi dolara, što ga je činilo vrednijim od mnogih poznatijih kompanija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
musk move ilon mask elon musk tviter tvitovi kriptovalute dodžkoin dogecoin

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana