Tekst objavljen: 04.10.2023 12:55        


Cene nafte nešto su značajnije pale početkom sedmice, pa je Brent skliznuo na 89,50 dolara, najniže u poslednje tri sedmice

Na berzama od jutros raste samo jedna cena


Ovakva cena nafte je delimično zbog unovčavanja dobiti, a delom i o odgovoru na sve jači dolar koji je prema korpi valuta dosegao najviši nivo u poslednjih deset meseci (vrednost evra već je ispod 1,05 dolara), nakon što SAD samo izbjegne zatvaranje vladinih agencija.

Zlato je palo na oko 1.820 dolara za 31,1 gram unce, najniže od početka marta, nakon vesti o povećanju broja otvorenih radnih mesta u SAD-u u avgustu (što povećava izglede za dalja povećanja stopa od strane Fed-a).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Bitkoin je u ponedeljak dobio pdsticaj, popevši se na gotovo 28.500 dolara. Prema jednoj teoriji, to je i zato što je SAD u smrtonosnoj dužničkoj spirali.Uz to, dug je premašio 33 triliona dolara, a stvari se samo pogoršavaju. Ako su prošle godine Sjedinjene Države platile 400 milijardi dolara za otplatu dugova (što je već ogroman iznos), to bi do 2032. trebalo narasti na 1,2 triliona dolara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
vesti sa berze berzanski indeksi svetske berze cena nafte

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana