Tekst objavljen: 09.09.2015 9:52        


Cene nafte su tokom današnjeg trgovanja u Aziji porasle, uoči objavljivanja izveštaja o zalihama nafte u SAD i nakon što su trgovci ignorisali slabe trgovinske podatke iz Kine, navode analitičari. Američka "laka" nafta (WTI) za isporuku u oktobru poskupela je 22 centa na 46,16 dolara, dok je cena sirove nafte "brent" porasla za 24 centa na 49,76 dolara, prenosi agencija Frans pres.

Nafta skuplja uoči izveštaja o zalihama u SAD

NJUJORK/LONDON, 9. septembra (Tanjug) - Cene nafte su tokom današnjeg trgovanja u Aziji porasle, uoči objavljivanja izveštaja o zalihama nafte u SAD i nakon što su trgovci ignorisali slabe trgovinske podatke iz Kine, navode analitičari.
Američka "laka" nafta (WTI) za isporuku u oktobru poskupela je 22 centa na 46,16 dolara, dok je cena sirove nafte "brent" porasla za 24 centa na 49,76 dolara, prenosi agencija Frans pres.
"Obim trgovanja naftom smanjen je za trećinu u odnosu na prosek. Tržište je mahom ignorisalo slabe podatke iz Kine i sada čeka nove signale", navodi tržišni strateg sidnejske firme IG markets Majkl Mekarti.
Kineski uvoz i izvoz ponovo su smanjeni u avgustu, pokazali su juče zvanični podaci u Pekingu. Izvoz je na godišnjem nivou u avgustu pao 5,5 odsto, a uvoz 13,8 odsto, što je podstaklo zabrinutost u pogledu zdravlja druge po veličini svetske privrede.
Podaci o zalihama sirove nafte u SAD biće objavljeni sutra, a analitičari koje je anketirao "Blumberg" veruju da su one u nedelji zaključno sa 4. septembrom porasle za 250.000 barela.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nafta laka nafta skok cene nafte zalihe nafte američke zalihe

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana