Tekst objavljen: 30.03.2015 14:21        


Udruženje Sidnikata penzionera Srbije ocenilo je danas da su najave premiijera Aleksandra Vučića o povećanju plata i penzija u ovoj godini, "pokušaj obmane" u funkciji stišavanja sve većeg nezadovoljstva građana zbog pada standarda. 

Najava povećanja plata i penzija je obmana

Zbog teške situacije i zbog toga što su penzioneri izgubili svaku nadu da će vlada merama koje preduzima stanje popraviti, Sindikat penzionera će 15. aprila organizovati protest na Trgu Nikole Pašića.

Sindikat je podsetio da je premijer pre godinu dana u predizbornoj kampanji rekao da će penzioneri biti poslednji kojima će penzije biti ugrožene, "a potom je prvo posegnuo u njihove džepove".

Penzioneri su poručili premijeru da im "prvo vrati ono što im je neustavno oteto", a da za "eventualno povećanje pita MMF".

"Suprotono mišljenima ekonomskih stručnjaka i ocenama Fiskalnog saveta, servira nam se priča o trenutnom, kratkoročnom povećanju akciznih prihoda u budžetu, a krije činjenica da je javni dug samo u februaru povećan za 500 miliona evra i iznosi 27,2 milijarde evra, što predstavlja 73,2 odsto BDP-a Srbije", navedeno je u saopštenju tog udruženja.

Sindikat podseća da se vlada obavezala nedavno potpisanim sporazumom sa MMF-om da sredstva dobijena ovim aranžmanom neće opredeliti u potrošnju, odnosno u povećanje plata i penzija, osim u eventualno investicije.

Sve to, kako navode, ukazuje da se suočavamo sa sve težim životnim uslovima, novim smanjenjem plata i penzija i najavama novih otpuštanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plate radnika male penzije smanjenje plata smanjenje penzija Vlada Srbije MMF

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana