Tekst objavljen: 12.06.2019 15:35        


Srbija je u aprilu imala najbrži fiksni internet od svih država Balkana, sa prosečnom brzinom preuzimanja od 40.61 megabita po sekundi, prema podacima sajta Speedtest.net

Najbrži fiksni internet na Balkanu ima Srbija, ali sa mobilnim stojimo slabo...

Srbija se našla na 55. mestu od 178 država sveta po brzini fiksnog interneta, a jednu poziciju niže zauzima Kosovo.

Crna Gora je na 60. mestu, Hrvatska na 65, Albanija 75, Bosna i Hercegovina na 77. mestu, Severna Makedonija na 79, Grčka na 88, dok za Bugarsku ne postoje podaci, prema Speedtest-u. Prosečna brzina preuzimanja podataka preko fiksnog interneta na svetskom nivou bila je 58,66 megabita po sekundi, a otpremanja 28,99.

Situacija je skoro obrnuta po pitanju mobilnog interneta, gde su skoro sve zemlje Balkana bolje kotirane od Srbije, koja se nalazi na 29. mestu na svetu.

Albanija je zauzela veoma visoko 12. mesto, Hrvatska šesnaesto, Crna Gora je na 23, Grčka na 24, a Severna Makedonija na 28. mestu. Za Bugarsku ali i Kosovo ne postoje podaci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Od Srbije je jedino gora Bosnia i Hercegovina, koja se nalazi na 102. mestu.

Prvih deset država po brzini fiksnog širokopojasnog interneta na svetu su Singapur, Hong Kong, Južna Koreja, Rumunija, Andora, Monako, Mađarska, Švajcarska, SAD i Švedska.

Što se tiče mobilnog interneta, najbolje su rangirane Norveška, Kanada, Južna Koreja, Holandija, Katar, Australija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Šajcarska, Singapur i Malta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fiksini internet internet brzina inetrneta u regionu mobilni internet

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana