Zvanični kurs Evra za dan 07.12.20. :: 117.5846 rsd
Tekst objavljen: 27.05.2017 16:01        


Kompanija Telenor pustila je u široku upotrebu najnapredniju 4G+ mrežu u sedam gradova u Srbiji. Do dva i po puta brži internet, još kvalitetniji signal i trenutno učitavanje prednosti su nove tehnologije koja je dostupna građanima Srbije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Zrenjaninu i Pančevu.

Najnaprednija 4G+ Telenor mreža za trećinu stanovnika

„Više od polovine mobilnog interneta u Srbiji prođe kroz Telenor mrežu, dok se na godišnjem nivou, rast korišćenja interneta udvostručuje. Zbog toga smo dodatno investirali u najnoviju 4G+ tehnologiju koja je sada dostupna korisnicima u najvećim gradovima u Srbiji.

Digitalizacija Srbije je naš prioritet, i gradimo mrežu za budućnost koja će nastaviti da podržava i naprednije zahteve naših korisnika“, rekla je Ingeborg Øfsthus, izvršna direktorka Telenora Srbija. Najviše podatka koriste aplikacije poput YouTube i Fejsbuka.

Telenor korisnici, u proseku na ove aplikacije potroše 300 gigabajta u toku jednog sata, zbog sadržaja koji je bogat videom i fotografijama. Kako bi se podržali rastući zahtevi korisnika, neophodno je da se pored brzine, omogući i trenutno učitavanje sadržaja na mobilnim telefonima.

Brzine mobilnog interneta su odavno prevazišle standarde kablovskog interneta, a koji prema podacima RATEL-a iznose u proseku manje od 10Mbps u 60 odsto domova u Srbiji.

Da bi se iskoristile sve prednosti 4G+ mreže, potrebno je imati 4G SIM karticu i telefon koji podržava ovu tehnologiju, kao i biti u zoni pokrivanja 4G+ signalom.

Tehnologija koja se koristi da bi se omogućile još veće brzine i trenutno učitavanje sadržaja, kombinuju dve frekvencije sa koje se emituje signal mobilne telefonije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Digitalizacija Srbije 4G mreža telenor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana